Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Idei de pachețele pentru copii atunci când merg la școală

Sfat de Sănătate. Idei de pachețele pentru copii atunci când merg la școală

Sfat de Sănătate. Idei de pachețele pentru copii atunci când merg la școală
Sursa foto: Captură Antena 3
23 Sep 2019   •   11:20

A început școala și odată cu ea și panica părințiilor, cel puțin din punct de vedere alimentar. Nutriționistul Laura Ene a oferit la „Sfat de Sănătate” câteva idei de pachețele pentru copii atunci când merg la școală și a explicat dacă cerealele cu lapte sunt sau nu o variantă sănătoasă.

Cel mai clasic mic dejun și pachețel pentru școală este sandvișul. Ar fi bine ca acesta să conțină pâine integrală, cremă de brânză , o felie de cașcaval feliat, o felie de carne rece, de preferat din friptură și multe legume. Putem opta și pentru o lipie în locul pâinii. 

Pentru a oferi o alternativă dulce sănătoasă putem face acasă biscuți din ovăz, din cereale integrale sau fără zahăr. Trebuie evitat sucul. 

Copii trebuie să mănânce micul dejun până pleacă la școală, apoi o gustare și prânzul trebuie luat șa școală. Cerealele cu lapte sunt sănătoase dacă provin din cereale integrale dar pot deranja stomacul copilului care nu este obișnuit cu atâtea fibre, deci printre aceste cereale integrale putem adăuga cerealele favorite ale copilului. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close