Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Laptele, benefic numai pentru copiii sub 6 ani. De ce este dăunător pentru adulţi

Sfat de sănătate. Laptele, benefic numai pentru copiii sub 6 ani. De ce este dăunător pentru adulţi

Laptele și produsele lactate au devenit un subiect extrem de controversat atunci când discutăm despre o dietă sănătoasă. Expertul în boli metabolice și nutriție, Simona Carniciu ne spune azi cât de dăunător este de fapt laptele la maturitate, dar și care sunt produsele lactate benefice pentru metabolism. Vestea proastă este că ar fi cazul să renunțați la cafeaua zilnică pe care o consumați cu lapte.

Sfat de sănătate. Laptele, benefic numai pentru copiii sub 6 ani. De ce este dăunător pentru adulţi
07 Feb 2020   •   09:30

Simona Carnici, expert în boli metabolice și nutriție, a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea, despre cum ar trebui să consumăm laptele şi produsele lactate.

''Lactatele sunt bune pentru organism, dar într-o cantitate limitată şi nu zilnic. Aici trebuie să vorbim de două categorii complet diferite: lapte şi produse lactate. Laptele este un aliment care pentru unii este delicios, iar pentru ceilalaţi este benefic şi vorbesc de ceilalţi, copiii sub şase ani care au enzima care digeră laptele. Celelalte persoane, peste şase ani, beau lapte numai de plăcere, dar trebuie să ţină cont, dacă au şi alţi factori de risc poate să crească foarte mult colesterolul în sânge, iar apoi apare o cascadă de probleme: obezitate, boli cardiovasculare, risc de infarct miocardic, risc de accdident vascular cerebral. Asta dacă facem un obicei de a consuma zilnic lapte. Laptele, în proporţia în care este consumat, poate să aibă influenţă asupra metabolismului (...)

Cealaltă categorie de produse lactate, adică tot ce înseamnă derivat din lapte: iaurtul, kefirul care conţin probiotice au şi un efect foarte bun asupra metabolismului, pentru că metabolismul porneşte din intestin şi dacă avem o floră intestinală sănătoasă, atunci cu siguranţă avem un metabolism bun'', a spus Simona Carnici, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Sfat de Sănătate. Laptele, benefic numai pentru copiii sub 6 ani. De ce este dăunător pentru adulţi

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close