Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Legătura dintre vreme și bolile reumatice 

Sfat de sănătate. Legătura dintre vreme și bolile reumatice 

Sfat de sănătate. Legătura dintre vreme și bolile reumatice 
24 Apr 2019   •   09:17

Medicul reumatolog Ana Meilă a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care este legătura dintre vremea de afară și articulații, dar și care sunt simptomele și cum ne vindecăm de artrită. 

„Artită înseamnă inflamația unei articulații. Poate fi vorba de o singură articulație, 4-5 articulații sau chiar mai multe, chiar 10-15 articulații”. 

Cum se manifestă 

„Articulația se inflamează, devine foarte umflată, dureroasă, poate fi roșie sau nu. E atât de zgomotoasă că ne duce la doctor. Durerile sunt foarte mari”.

„Nu contează vârsta. Sunt mai multe tipuri de remuatisme care pot apărea, atât la vârstele tinere, cât și la vârstnici”. 

„Tinerii pot face artrite infecțioase. De exemplu, artrita gonococică, dacă nu ne protejăm în timpul actului sexual cu o persoană necunoscută”. 

Din ce cauză putem face artrită

„Poate să apară și ca urmare a unui agent infecțios. E vorba de un traumatism la nivelul articulației, o lovitură cu deschiderea articulației sau poate fi o injecție. Dar poate fi vorba și despre un pacient imuno-deprimat și are infecție cu o localizare, de exemplu, pulmonară”. 

„Ne vindecăm de artrita activă, de artrita infecțioasă ne vindecăm sigur, de poliartrită sau spondilită nu ne vindecăm niciodată. Sunt boli cu o evoluție cronică”.

Legătura dintre vreme și bolile reumatice 

„Vremea influențează bolile reumatice, în special frigul, umezeala, curenții de aer. Artroza chiar e definită ca o boală meteo-dependentă”. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate legatura vreme
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close