Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Nu răcim de la curent! Cum să fim sănătoși tot anul

Sfat de sănătate. Nu răcim de la curent! Cum să fim sănătoși tot anul

Sfat de sănătate. Nu răcim de la curent! Cum să fim sănătoși tot anul
07 Dec 2018   •   09:00

Există o vorbă la români: „Închide geamul că mă trage curentul și răcesc”. Medicul pediatru Valeria Herdea a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” dacă această zicală pe care cu toții o știm este un mit sau o realitatea.

Ponturi cu ajutorul cărora să răcim mai puțin sau chiar deloc

„Eu cred că este un mit pentru că nu răcim de la curent, răcim de la viruși, de la microbi. Ne temem atât de mult încât am uitat o regulă de aur. Pentru a fi sănătos, este nevoie să îți intre soarele în casă. Asta înseamnă că trebuie să aerisești casa, la 50 de minute, aerisim 10 minute, indiferent de anotimp și de temperatura de afară, înseamnă să faci în așa fel încât camerele în care stai să fie luminoase, să ai mare grijă să te speli pe mâini și să respecți regula strănutului.

Dacă dormim într-un pat incomid așezat între două geamuri deschise și unde există flux de aer... putem face contracturi musculare. Gâtul se va inflama dacă ne întâlnim cu viruși, cu microbol. Dacă bem sucuri proaspete în fiecare dimineață, dacă mâncăm fructe, legume, pește, vom ieși în fiecare dimineață să ne plimbăm măcar 15 minute la aer, vom sta la soare dimineața, nu se mai întâmplă așa ceva”, spune medicul Valeria Herdea.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close