Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Sfat de sănătate. Pericolele ghiozdanelor purtate de copii! Ce greutate ar trebui să care cei mici în spate!

Sfat de sănătate. Pericolele ghiozdanelor purtate de copii! Ce greutate ar trebui să care cei mici în spate!

Sfat de sănătate. Pericolele ghiozdanelor purtate de copii! Ce greutate ar trebui să care cei mici în spate!
11 Ian 2019   •   09:40

Kinetoterapeutul Elena Căciulan a venit la rubrica „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” pentru a le recomanda părinților să aibă grijă la greutatea ghiozdanelor celor mici astfel încât coloana lor să nu aibă de suferit. 

„Greutatea ghizdanului nu ar trebui să depășească 10% - 15% din greutatea copilului pentru că de fiecare dată această greutate nu face decât să schimbe postura copilului, să aducă modificări în deplasarea acestuia. Un ghiozdan greu care e purtat pe cei doi uneori nu face altceva decât să oblige copilul să se ducă către înainte fiindcă el trebuie să-și mențină echilibrul. 

Trebuie să fim foarte atenți cum purtăm acest ghiozdan. Copiii mai mici îl poartă pe ambii umeri, dar copiii mai mari îi poarte pe un singur umăr. Iar asta înseamnă un dezechilibru la nivelul umărului pentru că în spate avem omoplatul care se va depărta de trunchiul nostru”, a explicat Elena Căciulan. 

Kinetoterapeutul a spus că recomandă trolerul fiindcă e mult mult accesibil copiilor. 

Cum stăm corect în bancă

„Trunchiul trebuie să fie la 90 de grade, gambă, coapsă 90%, picioarele sprijinite pe sol. E importantă această poziție. E important biroul să fie înclinat la 15 grade pentru că nu va mai obliga copilul să ducă cu trunchiul către în față”. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close