Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Bacteria care duce la cancer de stomac. Care sunt semnele

Sfat de sănătate. Bacteria care duce la cancer de stomac. Care sunt semnele

Astăzi aflăm tot ce este necesar să știm despre cancerul gastric. Vestea bună este că această patologie nu este extrem de răspândită în România, însă din păcate cei mai mulți pacienți ajung la medic în stadii avansate. Gastroenterologul Adrian Săftoiu ne spune cum putem face prevenția, dar și cât de periculoasă este infecția cu bacteria Helycobacter pylori.

Sfat de sănătate. Bacteria care duce la cancer de stomac. Care sunt semnele
de M.Z.    |    07 Apr 2020   •   10:18

"Cancerul gastric apare prin modificări la nivelul mucoasei stomacului, care încep să crească necontrolat şi în acest fel apar tumori gastrice. În general, pacienţii au o inflamaţie, inflamaţia progresează mai departe către atrofie, apoi către modificări de aplazie, displazie şi, apoi, cancer. Modificăile apar pe perioada multor ani, nu brusc", a explicat medicul Adrian Săftoiu, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Cancerele gastrice pot să fie precoce sau avansate. Dar, din păcate, "majoritatea pacienţilor ajung la medic într-un stadiu avansat", spune medicul.

În cancerul gastric avansat, simptomele sunt variate: bolnavii pot să aibă dureri în regiunea superioară a abdomenului, dar poate apărea şi greaţă, vărsături, scădere ponderală bruscă.

"Atunci când pacienţii au deja simptome, boala este în stadii avansate", atrage atenţia medicul Adrian Săftoiu.

Vorbind despre cancerul gastric, doctorul spune că există o predispoziţie genetică cam la 10% din aceste cazuri. Dar putem vorbi şi de alcool, fumat, dietă cu alimente foarte sărate sau nerefrigerate (ţinute în condiţii necorespunzătoare), infecţia cu Helycobacter pylori.

Sfat de Sănătate. De la ce apare cancerul la stomac

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close