Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Simptomele cancerului de pancreas

Sfat de sănătate. Simptomele cancerului de pancreas

Sfat de sănătate. Simptomele cancerului de pancreas
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
20 Aug 2019   •   10:32

Cancerul pancreatic este una dintre cele mai grave forme de cancer, cu o rată a mortalităţii extrem de ridicată şi asta din cauză că simptomele apar când boala este deja avansată.

Chirurgul Radu Zamfir a explicat la ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea ce trebuie să ştim despre această maladie.

''Cancerul pancreatic se situează pe locuri fruntaşe în mortalitatea prin cancer, respectiv pe locul doi, fiind un cancer al cărui tratament, cu toate că medicina progresează are o rată de mortalitate semnificativ păstrată. Un pacient cu cancer de pancreas la doi ani este foarte posibil să nu mai fie printre noi, chiar şi după un tratament chirurgical.

Simptomele pot fi împărţite în simptomele generale ale unei neoplazii cu scădere în greutate, transpiraţii, inapetenţă. La o scădere în greutate semnificativă în jur de zece kilograme fără nicio explicaţie trebuie să fim foarte atenţi şi să ne ducem la un control.

Simptomele sunt din păcate foarte tardive, în stadii avanasate ale bolii, astfel pacientul putând să prezinte în funcţie de localizare icter mecanic, dureri (...) Ca pentru orice afecţiune este de preferat să o depistăm într-o etapă incipientă, prin mijloace de screening'', a spus medicul Radu Zamfir.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close