Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Tehnicile menite să sporească activităţile copiilor

Sfat de sănătate. Tehnicile menite să sporească activităţile copiilor

Sfat de sănătate. Tehnicile menite să sporească activităţile copiilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
29 Oct 2019   •   09:54

Unii dintre părinţi au de-a face cu stări de necontrolat ale copilului. Spre exemplu, atunci când se tăvăleau, urlau, sau nu voiau să mănânce. Psihologul Claudia Matei ne explică ce avem de făcut într-o astfel de situaţie pentru a avea armonie în familie.

''Atâta vreme cât aceste comportamente nu au un aspect extrem de neplăcut şi nu duc la conflicte în familie, orice părinte ar trebui să apeleze la tehnici care vizează educaţia pozitivă şi vizează analiza comportamentală aplicată. Sunt tehnici de bază, pe care oricine le poate folosi în educaţia copilului. În primul rând pornim de la interesul copilului orientat înspre un anumit lucru.

Spre exemplu, majoritatea copiilor ştim că sunt atraşi de gadgeturi. Utilizează telefoanele şi tableta mai bine decât adulţii uneori. În loc să oferim toate aceste lucruri aşa, la întâmplare sau asociat unui protest al copilului care plânge şi primeşte telefonul să se joace, este preferbil să ne structurăm altfel interacţiunea şi să îi oferim toate aceste beneficii, în urma unor comportamente dezirabile'', a explicat psihologul Claudia Matei.

×
Subiecte în articol: Andreea Cigolea Sfat de sănătate
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close