Antena 3 CNN Actualitate Sfat de sănătate. Totul despre bolile cu transmitere sexuală

Sfat de sănătate. Totul despre bolile cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuala netratate pot duce la afecţiuni grave. Printre aceste neplăceri se numără şi infertilitatea. Deşi femeile se infectează mai uşor, aflăm împreună care sunt investigaţiile pe care ar trebui şi bărbaţii să le facă.

Sfat de sănătate. Totul despre bolile cu transmitere sexuală
Sursa foto: Antena 3
04 Mar 2020   •   10:08

Ginecologul Erna Stoian a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea despre bolile cu transmitere sexuală, dar şi ce probleme riscă femeile însărcinate care au aceste infecţii.

''Nu ştim multe despre bolile cu transmitere sexuală. Sunt peste 20 de tipuri cu transmitere sexuală. Unele sunt mai frecvente şi mai cunoscute, altele sunt mai puţin frecvente, mai puţin cunoscute. Cele mai frecvente sunt: infecţia cu chlamydia, tricomononiaza, gonoereea, sifilisul, HPV, HIV, dar sunt multe altele care există cu transmitere sexuală şi afectează atât bărbaţii, cât şi femeile, dar, e foarte important de ştiut că femeile se infectează de obicei mai uşor şi la femei apar probleme mai serioase dacă ele nu sunt tratate la timp. Bolile cu transmitere sexuală care sunt cauzate de paraziţi, bacterii, ciupeci, pot fi tratate şi vindecate complet. Cele virale nu vor fi niciodată vindecate complet, cum ar fi herpesul genital, sau HPV-ul. Ele se pot tratata simptomatic şi putem să prevenim complicaţiile care apar din cauza prezenţei lor'', a spus Erna Stoian, medic primar Obstetrică Ginecologie.

Sfat de Sănătate. Totul despre bolile cu transmitere sexuală

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close