Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum recunoaştem stările de nevroză apărute în perioada de izolare

Sfat de sănătate. Cum recunoaştem stările de nevroză apărute în perioada de izolare

În aceste zile de izolare cu toții am trecut prin stări ușoare de nevroză. Adică depresie, anxietate sau stres. Psihiatrul Mihai Bran ne ajută să recunoaștem aceste tulburări și ne explică și care este diferența dintre nevroze și psihoze. Vestea bună este că ne putem vindeca de toate aceste afecțiuni dacă le recunoaștem și le acceptăm.

Sfat de sănătate. Cum recunoaştem stările de nevroză apărute în perioada de izolare
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    28 Apr 2020   •   10:12

"Nevrozele sunt un întreg spectru de probleme psihice, precum episoade depresive, tulburări de anxietate care pot să includă şi fobiile. Dacă vorbim de episoadele depresive, întâlnim  stări de tristeţe, tulburări de concentrare, lipsa chefului de a mai face anumite lucruri, tulburări de apetit care pot afecta funcţionarea individului", a explicat psihiatrul Mihai Bran, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

În ce priveşte tulburările de anxietate, în cazul lor apare o teamă fără motiv şi care afectează calitatea vieţii.

Dacă vorbim de atac de panică, îl recunoaştem prin semne precum palpitaţii, transpiraţii, tremur al extremităţilor, lipsă de concentrare, o stare de încordare continuă.

"Această stare de anxietate intensă este una scurtă ca timp, 10-15 minute, ori se poate trata la camera de gardă", în funcţie de cum evoluează, a precizat medicul.

Sfat de Sănătate. Cum recunoaştem stările de nevroză apărute în perioada de izolare

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close