Antena 3 CNN Actualitate Profesor Emanoil Ceauşu despre vaccinul Johnson&Johnson: "Sunt două avantaje mari pentru acest ser anti-COVID"

Profesor Emanoil Ceauşu despre vaccinul Johnson&Johnson: "Sunt două avantaje mari pentru acest ser anti-COVID"

Astăzi vorbim despre o curiozitate pe care cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră o aveţi: dacă este cazul să mai facem a doua doză de vaccin AstraZeneca, în caz că la prima doză am avut reacţii adverse. Profesorul Emanoil Ceauşu ne spune şi totul despre vaccinul Johnson&Johnson, care urmează să vină în ţara noastră în curând, dar şi care este pericolul automedicaţiei.

Profesor Emanoil Ceauşu despre vaccinul Johnson&Johnson: "Sunt două avantaje mari pentru acest ser anti-COVID"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    16 Mar 2021   •   09:24

Noul vaccin anti-COVID de la Johnson&Johnson are două mari avantaje, spun specialiştii. Primul dintre ele este acela că o singură doză de ser este suficientă, iar vaccinul se poate păstra la o temperatură de până la 8 grade, deci şi în cabinetele medicilor de familie.

Prof. Emanoil Ceauşu: Vaccin Johnson&Johnson, două avantaje

"Prezintă unele avantaje acest vaccin care este cu vector viral. Avantajul este faptul că se poate păstra la o temperatură obişnuită în frigider, la 2-8 grade, deci poate fi păstrat inclusiv la medicii de familie. 

El se poate face într-o singură doză, nu două ca la celelalte vaccinuri, deci două avantaje mari pentru acest vaccin", a explicat prof. dr. Emanoil Ceauşu, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

În ce priveşte eficienţa, studiile întreprinse până în prezent arată că se situează în jurul pragului de 85%, astfel puţin mai mică decât în cazul celor trei care sunt acum la noi: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Vaccinul Johnson&Johnson, eficienţă 85%

Dar, orice vaccin ne ajută să nu mai facem forme grave ale bolii, reducând astfel şi mortalitatea, dar şi presiunea din spitale.

"Toate vaccinurile permit să nu se mai dezvolte decât foarte rar formele severe ale bolii.

Toate studiile au arătat că, după vaccinare, numărul de îmbolnăviri a scăzut extraordinar de mult, iar numărul celor care au trebuit să se interneze sau să ajungă la ATI este infim", a asigurat medicul Emanoil Ceauşu.

Prof. dr. Ceaușu: E posibil ca până la sfârșitul anului, situația epidemiologică să fie mult îmbunătățită

Emanoil Ceaușu, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în boli infecțiose din România, a vorbit la Antena 3 despre evoluției pandemiei de coronavirus.

Potrivit profesorului Emanoil Ceaușu, vaccinarea va fi metoda prin care pandemia va fi stopată.

"Vaccinarea trebuie să se facă cât mai rapid și la un număr cât mai mare de persoane pentru a putea pune repede capăt acestei pandemii", a spus prof. dr. Emanoil Ceaușu.

Citiți și: Profesorul dr. Emanoil Ceaușu dezvăluie care sunt secretele vaccinului AstraZeneca: "Să nu vă fie teamă"

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close