Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Un membru PNL a cerut în instanţă anularea restricţiilor anti-pandemie: "Din România nu mă pot da afară. Mă pot exclude dintr-un partid"

Un membru PNL a cerut în instanţă anularea restricţiilor anti-pandemie: "Din România nu mă pot da afară. Mă pot exclude dintr-un partid"

Contestatarul din PNL care a atacat la tribunal restricţiile dispuse de Guvern în scopul combaterii pandemiei de COVID a intervent, joi, în direct la Sinteza Zilei pentru a-şi explica motivaţia personală şi pentru a sublinia temeiul juridic al acţiunii sale.

Un membru PNL a cerut în instanţă anularea restricţiilor anti-pandemie: "Din România nu mă pot da afară. Mă pot exclude dintr-un partid"
de Georgiana Adam    |    01 Apr 2021   •   23:25

Este vorba despre o femeie, avocat, din spusele căreia rezultă că este membru în organizaţia PNL Sector 6, condusă de Ciprian Ciucu, primarul liberal al sectorului respectiv. Ea a fost întrebată de Mihai Gâdea ce anume o motivează să întreprindă demersul în instanţă.

Membru PNL: "Reiterez că, înainte de a fi membru PNL, sunt cetăţean român...Am formulat o contestaţie împotriva Hotărârii nr. 20 şi a Legii 55/2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, n.r.) şi a Legii 136/2020 (privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, n.r.) întrucât acestea contravin principiilor fundamentale ale Constituţiei, ele fiind nelegale şi neîntemeiate, încălcând vizibil dreptul la libera circulaţie, precum şi la muncă. Drepturi prevăzute de art. 25 din Constituţie şi art. 3 din Codul Muncii.

Din punctul meu de vedere, premierul României a adoptat aceste prevederi fără o analiză ştiinţific-medicală, care să fie prezentată de medici specialişti din cadrul OMS şi din care să rezulte că limitarea operatorilor economici are efect asupra răspândirii COVID..."

Mihai Gâdea: "Aţi mers în instanţă şi aţi atacat pe două baze: îngrădirea drepturilor fundamentale şi absenţa unei baze ştiinţifice în susţinerea măsurilor restrictive. Vă aşteptaţi ca măsurile să cadă în instanţă iar restricţiile să fie abrogate?"

Avocat, membru PNL: Hotărârile care impun restricţiile nu au fost publicate în Monitorul Oficial, fiind nelegale

Membru PNL: "Eu sper ca aceste măsuri să se anuleze iar legile să se abroge în instanţă, întrucât nicio hotărâre a CNSU din 2021 nu a fost publicată în Monitorul Oficial, în acest sens sesizându-se şi Avocatul Poporului, fapt ce, din punctul meu de vedere, conduce la concluzia că aceste hotărâri sunt nelegale.

În prezent, România trebuie să fie 100% în stare de normalitate şi nu de restricţii. Absenţa publicării în Monitorul Oficial a acestor ordine conduce la consecinţa lipsei lor de efecte juridice până în momentul publicării.

Românii trebuie să aibă în vedere că toate amenzile primite sunt nule şi viciate, pentru toate restricţiile, aşa cum prevede articolul 11 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative şi articolul 31 din Constituţie privind dreptul la informare."

Mihai Gâdea: "Ce sentiment vă dă faptul că acţionaţi în judecată Guvernul din care face parte şi PNL?"

Membru PNL: "Nu este un sentiment tocmai bun. Trebuie să înţelegeţi că sunt un simplu membru al organizaţiei. De obicei, o astfel de problemă se discută în Biroul Executiv al PNL, în care nu sunt membru.

Avocat, membru PNL: Nu mă dau afară din România. Mă exclud dintr-un partid

Din punctul meu de vedere, o soluţie ar fi fost să discut cu domnul Ciucu şi el să transmită mai departe. Însă nici cu dumnealui nu m-am întâlnit de foarte mult timp, pentru că nu mai fost convocate şedinţe la organizaţie de foarte mult timp şi nu îmi permit să-l sunt şi să-l deranjez cu problemele mele."

Mihai Gâdea: "NU vă e teamă că aţi putea fi identificată? Aceasta a fost discuţia, să nu vă dau numele ca să nu vă fac rău. Dar nu vă e teamă că aţi putea fi identificată după voce? Oricum, mergând în instanţă cu aceste măsuri numele va fi văzut. Dacă vă exclud din PNL pentru că aţi dat în judecată Guvernul?

Membru PNL: "Ştiţi cum este vorba: nu mă dau afară din România. Mă exclud dintr-un partid. Viaţa merge înainte."

Avocata a menţionat că, procedural, soluţia instanţei la acţiunea sa ar urma să fie pronunţată în 5-6 luni, motiv pentru care a cerut cere urgentarea soluţiei prin ordonanţă preşedinţială.

 

 

×
Subiecte în articol: restricţii
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close