Antena 3 CNN Actualitate Bombă! Românii, monitorizați prin dispozitive ascunse în locuri publice. Unde s-ar afla un astfel de dispozitiv în București

Bombă! Românii, monitorizați prin dispozitive ascunse în locuri publice. Unde s-ar afla un astfel de dispozitiv în București

Bombă! Românii, monitorizați prin dispozitive ascunse în locuri publice. Unde s-ar afla un astfel de dispozitiv în București
Sursa foto: foto: Pixabay.com
26 Feb 2019   •   23:55

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la "Sinteza Zilei" documente-bombă din dosarul fostului șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță.

Citește și: Fost șef al Poliției Rutiere, dezvăluiri șocante: Am fost filat timp de opt ani

Citește și: Acestea sunt întrebările-cheie de care Kovesi a fugit cât a putut de tare

Acesta a fost achitat, definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care era acuzat de DNA de trafic de influenţă, pentru că ar fi primit de la un om de afaceri produse alimentare.

Lucian Diniță a fost monitorizat oră de oră, minut cu minut, pas cu pas de SRI folosindu-se cea mai nouă tehnologie de filare. Informația a fost dezvăluită la "Sinteza Zilei" de șefa Departamentului Investigații de la Antena 3 Bianca Nae.

"Am reușit să punem mâna pe aceste documente și am constat că SRI, practic organul desemnat de doamna Kovesi beneficiar secundar, află despre orice persoană din România atunci când i se cere unde se află, cu cine vorbește, cu cine interferează.

Citește și: Sinteza Zilei. Ce nu s-a văzut la TV în timpul audierii lui Kovesi

Citește și: Sinteza Zilei. Decizie-șoc a Germaniei în cazul lui Kovesi

Așa se transmit la Parchet documentele. Despre domnul Diniță am aflat minut cu minut, secundă cu secundă unde se afla, cine l-a apelat. Aceste celule sunt practic cele care ne monitorizează prin GPS. Am aflat citind aceste acte cum se amplasează astfel de unități de monitorizare în parcări sau pe panouri publicitare.

Am văzut de multe ori că sunt oameni care vor să aibă o discuție privată și zic 'hai să mergem în parcare la mall sau la bricolaj'. Nu! Le dăm o veste proastă! Pot fi monitorizați secundă de secundă", a spus Bianca Nae.

Nici închiderea telefonului nu este o soluție.

"Există mitul că dacă ai telefonul închis nu te ascultă sau nu știu unde ești. Fals! Există anumite numere ale rețelelor de telefonie care apelate fiind, chiar dacă telefonul este închis, prezintă unda și proprietarul telefonului este localizat la milimentru - longitudine și latitudine", e subliniat Bianca Nae.

Citește și: Sinteza Zilei. Iată cum a mințit Kovesi la Bruxelles

Citește și: Sinteza Zilei. Jocul perfid făcut de Kovesi la audiere, devoalat: "Minciuni, eschive, abureli"

Un astfel de dispozitiv de filaj ar fi fost ascuns într-un panou publicitar cu ecran led din zona Universitate, amplasat în apropierea intrării dinspre metrou spre Muzeul de Istorie din București.

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close