Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Capcanele pe care le aduce soia. Dr. Mihaela Bilic: "Atunci când abuzăm de soia ne trezim cu dereglări hormonale"

Capcanele pe care le aduce soia. Dr. Mihaela Bilic: "Atunci când abuzăm de soia ne trezim cu dereglări hormonale"

Dr. Mihaela Bilic a vorbit, la Sinteza zilei, despre dietă, mâncatul excesiv de Paște și mai ales cum ar fi mai bine să mâncați în post, pentru a vă menține organismul sănătos.

Capcanele pe care le aduce soia. Dr. Mihaela Bilic: "Atunci când abuzăm de soia ne trezim cu dereglări hormonale"
de Maria Zărnescu    |    22 Apr 2021   •   22:53

"Mie mi se pare că în post importantă este un tip de smerenie și de confruntare cu foamea.

Trebuie să ai o insatisfacție, să fie greu, să fie dureros, tocmai pentru că, eu așa îl văd pe acest post, prin lipsa îndestulării și a mulțumirii trupești redescoperi această bucurie. (...) Eu aș vedea postul ca pe un exercițiu de disciplină, o perioadă în care să mănânci mai rar, să renunți la toate ronțăielile, să te confrunți cu senzația de foame și să realizezi că nu e nicio tragedie (...) Postul este o perioadă în care ne îngrășăm.

Produsele de post nu țin de foame, e multă grăsime acolo. Dacă ar fi să luăm o variantă pentru echilibrul corpului nostru, ce înseamnă o dietă echilibrată și sănătoasă, înseamnă din toate câte un pic. Picul acesta este greu de menținut. Spre exemplu,nu spune nimeni că trebuie să mănânci de trei ori pe zi carne.", a explicat Mihaela Bilic, la Antena 3.

Organismul are nevoie de 15 alimente diferite în fiecare zi

Medicul a explicat că organismul uman are nevoie de 15 alimente pe zi, pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.

"Extremismul alimentar, în care decizi că trebuie să elimini anumite categorii de alimente, nu are cum să fie sănătos. (...) Noi avem nevoie de 15 alimente diferite în fiecare zi. Fără o mâncare gătită nu ai cum să atingi numărul acesta de alimente.

Nu trebuie să fie aceleași alimente în fiecare zi. (...) Important este să le bifăm, dar nu într-un meniu zilnic", a mai explicat medicul Mihaela Bilic.

Soia, o capcană a postului?

Medicul Mihaela Bilic a povestit, la Sinteza Zilei, care sunt capcanele în fața cărora oamenii se expun atunci când consumă soia și mai ales ce riscuri există când este mâncată în exces.

"Soia, dacă nu știi exact sursa din care provine, este cea mai modificată genetic. Din această cauză, industria alimentară s-a modificat și veți vedea că toate produsele care avea proteine din soia vor avea proteine din mazăre.

Soia e atât de modificată genetic că pune probleme de sănătate. Ea are fitoestrogeni, substanțe care mimează perfect estrogenul feminin uman și atunci când abuzăm de soia ne trezim cu dereglări hormonale", a adăugat dr. Mihaela Bilic.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close