Antena 3 CNN Politică Ce spune Ciolacu despre o alianţă PSD-ALDE-Pro România

Ce spune Ciolacu despre o alianţă PSD-ALDE-Pro România

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu ar spune nu unei alianţe cu ALDE şi Pro România, aşa cum au apărut informaţii în acest sens chiar astăzi.

Ce spune Ciolacu despre o alianţă PSD-ALDE-Pro România
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    31 Mai 2020   •   21:42

Întrebat ce ar spune despre o alianţă cu partidele lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, dacă ar fi de acord, Ciolacu a răspuns: 

"Categoric. E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului, pentru că lumea este înspăimântată de criza economină mai mult decât de pandemie", a răspuns Marcel Ciolacu, duminică, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Surse: PSD, Pro România și ALDE vor să-şi facă alianţă şi să răstoarne guvernul

Detaliile acestei alianțe politice se negociază în aceste zile: obiective, pondere, denumire, siglă, organisme comune, iar obiectivul declarat va fi acela al câștigării alegerilor locale și parlamentare.

Este posibil ca în componența noii alianțe să intre și alte forțe politice, dar pe moment ea va fi formată din cele tei formațiuni politice enunțate deja. 

Planul pe scurt ar fi următorul: pentru că lucrurile au intrat în linie dreaptă și timpul nu prea mai are răbdare, Alianța urmează a fi anunțată potrivit informațiilor noastre înaintea Congresului PSD. 

Cel mai probabil alegerile locale vor avea loc pe 20 sau 27 septembrie, iar soarta alegerilor parlamentare va depinde foarte mult de decizia Curții Constituționale (judecătorii vor trebui să decidă dacă data alegerilor parlamentare e de apanajul Guvernului sau al Parlamentului).

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Marcel Ciolacu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close