Antena 3 CNN Actualitate COVID-19, produs într-un laborator? Răspunsul lui Raed Arafat

COVID-19, produs într-un laborator? Răspunsul lui Raed Arafat

Raed Arafat a afirmat, luni, la Antena 3, că pe plan mondial există mecanisme pentru a se ancheta dacă noul coronavirus a fost produs într-un laborator sau a apărut pe cale naturală.

COVID-19, produs într-un laborator? Răspunsul lui Raed Arafat
18 Mai 2020   •   23:29

Șeful DSU dă ca exemplu, în sprijinul ideei că noul coronavirus nu e unul produs într-un laborator, virusul care a produs gripa spaniolă în 1918, moment în care știința nu era la nivelul la care ar fi putut să manipuleze genetic un astfel de virus.

"Toate aceste aspecte trebuie să aibă probe și clar cine are probe va veni cu ele la un moment dat. Va rămâne întotdeauna un subiect discutat, dar care nu o să se găsească pentru el un răspuns clar și definitiv.

Noi trebuie să ne gândim că posibilitatea ca un virus să aibă o mutație, mai ales un coronavirus, și să ajungă să facă ce a făcut SARS-CoV-2, s-a discutat despre ea de foarte mult timp. În 1918, tot un coronavirus a făcut gripa spaniolă și atunci nu cred că se punea problema că cineva a fabricat virusul respectiv într-un laborator.

Noi aici trebuie să luăm lucrurile așa: sunt foarte multe povești pe tema asta, trebuie să așteptăm probele. Pe plan mondial există mecanisme în care să se facă aceste anchete, să se verifice și să se iasă cu concluzii. Dar normal trebuie cooperare aici",  a spus Raed Arafat, într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea pentru Sinteza Zilei.

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Raed Arafat coronavirus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close