Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANM: Vara 2020 ar putea fi una dintre cele mai calde veri din ultimii ani

Directorul ANM: Vara 2020 ar putea fi una dintre cele mai calde veri din ultimii ani

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat, marți, la Sinteza zilei, ce s-ar putea întâmpla cu vremea vara aceasta în România, în condițiile în care specialiștii europeni și americani vorbesc de noi recorduri de temperaturi maxime în zone în care acest lucru era o raritate în alți ani.

Directorul ANM: Vara 2020 ar putea fi una dintre cele mai calde veri din ultimii ani
Sursa foto: foto: Antena 3
19 Mai 2020   •   22:41

"Prima jumătate a lunii iunie aduce o schimbare în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice și vorbim de vară, cu valori peste a ceea ce ar fi normal și cu o tendință spre deficit a cantitâților de precipitații.

Când vorbim de vară în țara noastră trebuie să luăm în considerare că de la an la an verile sunt mai călduroase, cu valori deosebit de ridicate. Dacă e să facem o comparație cu ce s-a întâmplat în anul 2011, care a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice, nu excludem ca și 2020 să se înscrie în seria celor mai călduroși ani.

Ianuarie și aprilie sunt cele mai călduroase luni din ultimii 141 de ani, iar lunile februarie și martie, pe locul al doilea", a spus Elena Mateescu.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Elena Mateescu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close