Antena 3 CNN Actualitate Documentul care face lumină în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă

Documentul care face lumină în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă

Documentul care face lumină în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă
10 Iul 2019   •   21:57

Mihai Gâdea a prezentat la ”Sinteza Zilei” un document care face lumimă în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, un document ce aparține Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Pornind de la premisă că, prin intermediul procedurii adopției, se încearcă găsirea unei familii pentru copil și nu găsirea unui copil pentru o familie (jurisprudența C.E.D.O., cauză Pinni și Bertani, Manera și Atrapladi împotriva României), apreciem că analiza respectării interesului superior al copilului într-o astfel de procedură implică deopotrivă verificarea acesteia sub aspectul legalității, cât și sub aspectul temeinic cererii”, se arată în document.

Citește Și Surse: Procuroarea care a bruscat-o pe Sorina rămâne în funcție

Ministerul Public explică în cazul Sorinei, minora din Baia de Aramă, că „nu s-a dispus reluarea unei proceduri de adopție și nici nu suntem în situația continuării unui proces de adopție aflat în curs la momentul modificării legii, ci a fost încuviințată deschiderea unei noi proceduri de adopție, pe baza unui alt plan individualizat de protecție”, se mai precizează în document.

Citește Și  Procuroarea care a agresat-o pe Sorina, declarație șocantă: „Nu mă consider vinovată, am respectat legea și lupt până la capăt

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close