Antena 3 CNN Politică Dragnea: Referendumul este doar modul lui Iohannis de a intra în campania pentru europarlamentare

Dragnea: Referendumul este doar modul lui Iohannis de a intra în campania pentru europarlamentare

Dragnea: Referendumul este doar modul lui Iohannis de a intra în campania pentru europarlamentare
Sursa foto: foto: captura Antena 3
25 Apr 2019   •   20:12

Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Sinteza Zilei, că întrebările pentru referendum nu răspund unei controverse care ar fi în societate pe tema justiție și că referendumul este modul în care președintele Klaus Iohannis a ales să intra în campania pentru europarlamentare.

Liviu Dragnea: Am o singură temere legată de referendum

"Suntem de acord cu referendumul, am fost de acord și cu temele pe care le-a enunțat prima dată. Suntem de acord și cu aceste întrebări. Nu le analizăm noi din punct de vedere constituțional sau nu.

Aceste două întrebări - unii spun că sunt trei - au o aprobare cvasiunanimă în populație și nu răspund unei controverse care ar fi în societate pe această temă și sunt multe voci care spun că referendumum de fapt este inutil pentru scopul prezentat public și spuneau - și se pare că cel care a inițiat în seara asta - că de fapt este un mijloc prin care vrea să se implice în campanie electorală pentru a ajuta partidele care sunt în jurul dumnealui. S-a gândit că de fapt așa poate să intre în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare", a spus Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă: Merg la referendum. Nu cred că va avea succes. A doua întrebare e greu de înțeles

Liviu Dragnea a adăugat că scopul referendumului este manipularea.

"Eu nu o spun cu patimă, e doar o analiză și nu am niciun fel de dubiu. Ideea referendumului care cuprinde aceste două sau trei întrebări nu are legătură cu o dezbatere serioasă în societate despre ce ai putea să interzici ca amnistie și grațiere - fapte deosebit de grave, omoruri, crime multiple, viol, pedofilei, adică ceva monstruos.

Dar ei nu au avut nici în 2016, nu au nici acum vreun proiect pentru români, pentru viața lor, pentru dezvoltarea lor. Ei spun doar atât: 'lăsați-vă manipulați că nu contează lucrurile alea - puteți să rămâneți săraci. Toate frustrările pe care le aveți sunt din această cauză'", a subliniat Liviu Dragnea.  

Citește și: Klaus Iohannis: Avem referendum pe 26 mai. Vă aștept la vot!

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close