Antena 3 CNN Actualitate Drama neștiută a unui fost ministru. Sorina Pintea a fost la un pas de moarte

Drama neștiută a unui fost ministru. Sorina Pintea a fost la un pas de moarte

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost diagnosticată cu o boală gravă autoimună. Sorina Pintea a trăit drama pacientului român și a vorbit luni seară, la Antena 3, despre boala sa și tratamentul pe care îl face.

Drama neștiută a unui fost ministru. Sorina Pintea a fost la un pas de moarte
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    10 Feb 2020   •   23:34

„Mi-au apărut niște pete identice pe față. Am consultat un dermatolog care mi-a spus că am o simplă dermatită. Nu mă deranjau, era o chestiune estetică. De fapt, mi-a apărut întâi pe frunte o pată neagră. Dar am crezut că am o vânătaie. Am folosit unguente. Eram puțin obosită și am început să slăbesc.
Au început să mă doară picioarele, mâinile ...dar am pus totul pe seama oboselii.

Am mers în vacanță. Petele s-au accentuat, starea de oboseală s-a accentuat deși am stat cu familia șase zile în Turcia. Au început dureri pe partea stângă, dar am pus-o pe seama unei spondiloze.
Mi-au apărut apoi pete și pe mâini, la degete și la unghii. Erau pete care mă și dureau. Al doilea dermatolog mi-a spus că am o eczemă la mâini și pe față altceva. Mi s-au recomandat alte unguente.

Boala îngrozitoare de care a suferit Sorina Pintea

M-am dus la al treilea dermatolog(...). Mi-a dat alt unguent. Nimeni nu m-a întrebat sau poate nici eu n-am știut să leg aceste pete de o boală autoimună.

Starea de oboseală s-a accentuat, am pus-o pe seama faptului că munceam foarte mult. Aveam petele de patru luni.

Într-o dimineață m-am trezit cu mâinile strânse în pumni, am reușit după jumătate de oră să-mi desfac mâinile.

Mi-am dat seama că nu e în regulă. N-am reușit să mă îmbrac singură, a fost cumplit. Am mers la doamna profesor Ruxandra Ionescu și am avut un noroc formidabil. În zece minute mi-a spus că am miozită. Nu am reținut termenul(...).

Mi-am făcut analizele. Mă uitam și nu-mi venea să cred că sunt ale mele.

Doamna profesor mi-a spus că se confirmă, mi-a transmis că nu sunt bine”, a spus Sorina Pintea, luni seară, la Antena 3.

Sorina Pintea a fost la un pas de moarte

În noiembrie 2019, aceasta a început tratamentul cu imunoglobuline și cortizon.

„La începutul lui decembrie am început să mă deplasez bine, să pot să mă îmbrac singură, să pot să fac duș singură”, a mărturisit fostul ministru la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

Dermatomiozita este o afecțiune musculară, care determină și un anumit tip de erupție cutanată. Este o boală destul de rară și apare mai des la femeile cu vârste între 40 și 60 de ani.

 
×
Subiecte în articol: Sorina Pintea Sinteza Zilei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close