Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: "O situaţie care nu trebuia să se întâmple în Valea Jiului, iar unii au pus gaz pe foc!"

Gabriela Firea: "O situaţie care nu trebuia să se întâmple în Valea Jiului, iar unii au pus gaz pe foc!"

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a atras atenţia, la Sinteza Zilei, asupra faptului că unii factori de decize din zona guvernamentală au accentuat, prin atitudine şi declaraţii agresive, criza din Valea Jiului.

Gabriela Firea: "O situaţie care nu trebuia să se întâmple în Valea Jiului, iar unii au pus gaz pe foc!"
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   23:42

"Tocmai pentru că în zonă e bombă socială, această situaţie nu trebuia să apară. Aţi văzut că aceşti oameni sunt foarte bine informaţi şi ştiu care este perspectiva.

Din păcate, zonele (miniere) se vor închide şi întreaga zonă se va îndrepta spre altceva. Nu ştiu ei cum va arăta şi cum va fi.

De aceea, nu trebuia să se întâmple o situaţie incendiară care putea să creeze drame - 100 de oameni care să stea în subteran pentru drepturile lor.

Planul pentru o tranziţie justă nu este un plan care transferă în cont suma aferentă României, apoi vine administratorul Complexului Energetic Hunedoara şi transferă banii pe carduri. Va fi nevoie de proiecte.

Am văzut declaraţia ministrului energiei, că de ce a fost acolo un senator, de ce s-a dus un europarlamentar. Au fost acolo parlamentari, un europarlamentar, primarul tocmai pentru că autoritatea guvernamentală nu şi-a trimis un reprezentat, a fost un gol de reprezentare (...)

Ce cred că ar fi corect să se întâmple ar fi ca aceste autorităţi ar fi să conclucreze.

Dl. prefect, chiar dacă este din partea PNL, trebuie să lucreze cu celelalte instituţii, nu să dea vina pe mineri. Prefectul a ieşit cu nişte declaraţii scandaloase, care au pus gaz peste foc: a spus că minerii sunt nişte mofturoşi şi că au pretenţii la bani", a spus Gabriela Firea, luni, la Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Valea Jiului Sinteza Zilei
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close