Antena 3 CNN Actualitate Înfricoșător. Cum a fost pregătită execuția procurorului general Tiberiu Nițu

Înfricoșător. Cum a fost pregătită execuția procurorului general Tiberiu Nițu

Înfricoșător. Cum a fost pregătită execuția procurorului general Tiberiu Nițu
21 Feb 2019   •   22:08

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la "Sinteza Zilei", informații în premieră despre modul în care a fost pregătită execuția procurorului general Tiberiu Nițu.

"Pentru întâia dată într-o emisiune de televiziune, pentru prima dată în spațiul public din România, se prezintă planul de lichidare a procurorului general al României, Tiberiu Nițu în 5 pași.

Documentele, mărturiile, toate au fost strânse cu foarte multă atenție într-o perioadă lungă de timp, folosindu-se surse pentru a încerca să descoperim ce s-a întâmplat cu adevărat în această speță", a spus Mihai Gâdea.

În anul 2016, Tiberiu Nițu a fost nevoit să demisioneze de la conducerea PICCJ, după ce împotriva sa a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, pe motiv că ar fi beneficiat de coloană de la poliție și mașină cu girofar în deplasările sale.

După demisie, Nițu a fost înlocuit de Augustin Lazăr. La doi ani de la acel moment, Tiberiu Nițu a primit clasare în dosarul instrumentat de procurorii Ioan Amariei și Marius Bulancea.

DNA a anunțat în mai 2018, că față de fostul Procuror General al României Tiberiu Nițu s-a dispus soluția de clasare pentru acuzația de complicitate la abuz în serviciu, constatându-se că acesta nu a încălcat nicio lege atunci când a beneficat de escortă de la poliție.

sursa: captura Antena 3/ Sinteza Zilei

Jurnalista Berta Popescu a arătat la "Sinteza Zilei" motivarea ÎCCJ în care magistrații spun că în cazul lui Tiberiu Nițu nu există fapta și "fac praf" dosarul DNA și acuzațiile făcute la adresa fostului procuror general.

În plus, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție descoperă și că nici măcar una dintre dispozițiile protocolului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și PÎCCJ în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale Poliției Rutiere nu are conținutul afirmat de către DNA.

Filmul lichidării Procurorului General Tiberiu Nițu în 5 pași

sursa: captura Antena 3/ Sinteza Zilei

Berta Popescu a prezentat cum a fost executat planul de înlocuire a lui Tiberiu Nițu cu Augustin Lazăr.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close