Antena 3 CNN Actualitate Interviu cu omul turnat de Traian Băsescu la Securitate

Interviu cu omul turnat de Traian Băsescu la Securitate

Interviu cu omul turnat de Traian Băsescu la Securitate
de S.T.    |    04 Iun 2019   •   23:34

Unul dintre foștii colegi de facultate ai lui Traian Băsescu, turnat de către acesta la Securitate în anii studenției petrecute la Institutul de Marină, a oferit un interviu pentru Antena 3.

Îl cheamă Ion Bârgău și spune că nu și-a închipuit vreodată că i se poate întâmpla așa ceva.

„Doar nu își propusese în anul 3 de facultate să ajungă președinte și turnătoria asta i-ar fi ajutat la ceva”, a spus Ion Bârgău.

„Ori a făcut-o din spirit civic, nu știu de ce, ori m-a urât prea mult deși eu am fost un băiat simpatic în facultatea aia. Cântam într-o formație, toată lumea mă filma. Eu glumeam cu toată lumea.

Să spună acele lucruri despre mine e ceva inimaginabil”, a adăugat bărbatul.

Ion Bârgău acuză că acțiunile lui Băsescu i-ar fi putut schimba radical viața.

„Nu-l iert pe nemernicul ăsta! (...). Am fost cu el la Neptun, nu știam că m-a turnat”, a mai spus fostul coleg al lui Traian Băsescu.

Nota 0020 din 05.05.1975:

„Elevul B.I., deși dintr-o familie sănătoasă, manifestă prin acțiunile sale și modul său de a gîndi multă ușurință. Din discuțiile pe care le-am avut cu el, a rezultat că a venit la Institutul de Marină (...) pentru că această meserie îi dă posibilitatea să obțină niște avantaje materiale într-un timp foarte scurt. De asemeni, nu este dispus să se căsătorească decît foarte tîrziu și cu o fată care să aibă situația materială bună. În vara anului 1973 și a anului 1974 a avut relații cu femei de cetățenie cehă dar nu știu dacă în momentul de față mai întreține aceste relații”.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Securitate
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close