Antena 3 CNN Actualitate Lovituri devastatoare pentru Laura Codruța Kovesi, din interiorul DNA. Cum s-a ajuns la al doilea dosar în care a fost pusă sub acuzare

Lovituri devastatoare pentru Laura Codruța Kovesi, din interiorul DNA. Cum s-a ajuns la al doilea dosar în care a fost pusă sub acuzare

Lovituri devastatoare pentru Laura Codruța Kovesi, din interiorul DNA. Cum s-a ajuns la al doilea dosar în care a fost pusă sub acuzare
Sursa foto: foto: Agerpres
07 Mar 2019   •   22:14

Apar noi informații din al doilea dosar în care a fost pusă sub acuzare Laura Codruța Kovesi.

Totul pleacă de la un dosar al lui Sebastian Ghiță, în care a fost inculpat și Liviu Tudose, fost procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, pusă sub acuzare într-un nou dosar: Sunt hărțuită de doi ani. E o nouă etapă

Informațiile prezentate la ”Sinteza Zilei” arată că Liviu Tudose a declarat că implicarea sa în dosar și tot ce a urmat s-a întâmplat la ordinul Laurei Codruța Kovesi.

”Am informații că la momentul la care s-a urmărit reținerea și arestarea mea, aceste măsuri s-au discutat fie de către Onea Lucian, fie de către Onea Lucian și Negulescu Mircea, la structura centrală a DNA. Persoana care a dat dispoziție a fost doamna Kovesi. La momentul confirmării rechizitoriului, întocmit de Onea, șeful Secției I, Dănut Volintiru, a refuzat să confirme rechizitoriul. Doamna Kovesi l-a chemat din concediu pe procurorul Gheorghe Popoviciu, care a confirmat rechizitoriul” afirma Liviu Tudose.

Aceste informații au fost completate și de către Berta Popescu, senior editor Antena 3, care a explicat că procurorii de la structura centrală a DNA au dat declarații la Secția pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați, unde au spus că, la data respectivă, ei nu au putut confirma rechizitoriul respectiv. Acesta a ajuns însă în instanță, la insistențele Laurei Codruța Kovesi.

”Am informații că domnii Nistor și Iacob au confirmat la Secția pentru magistrați că așa au stat lucrurile. Marius Iacob, Călin Nistor, Dănuș Volintiru, Gheorghe Popoviciu. Există cel puțin un caz în care cei patru procurori au vorbit de un dosar al lui Sebastian Ghiță. Cei de la DNA Ploiești au trimis dosarul spre verificare la DNA Central, iar cei patru procurori au făcut referate și au constatat că nu există probe sau fapte. Dosarul a fost trimis în judecată, iar judecătorii i-au achitat pe inculptați, pentru că nu existau probe sau fapte” a spus Berta Popescu.

În același dosar, Vlad Cosma a fost martor protejat cu două identități diferite și a prezentat o înregistrare în care procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, spune despre Liviu Tudose că ar vrea să îl vadă  „spânzurat în pădure la Păulești”. 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat, în iunie 2018, pe fostul deputat Sebastian Ghiţă pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar, respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani.  

În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Sinteza Zilei
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close