Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, atacat dur de la vârful USR: "S-a șters pe pantofi cu acordul politic"

Ludovic Orban, atacat dur de la vârful USR: "S-a șters pe pantofi cu acordul politic"

Ludovic Orban, atacat dur de la vârful USR:  "S-a șters pe pantofi cu acordul politic"
06 Noi 2019   •   22:24

Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat, miercuri seară, că premierul Ludovic Orban nu s-a consultat cu USR în cazul nominalizărilor pentru postul de comisar european.

”Ludovic Orban ne-a privit în ochi și ne-a spus „Absolut de acord!” în privința consultării partidelor și Parlamentului înainte de nominalizarea comisarului european. Apoi a semnat un text scris cu USR în care noi ne angajam să dăm votul de învestitură guvernului, iar PNL și dl. Orban se angajau printre altele că: „Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului”, a scris Drulă, pe Facebook.

Cătălin Drulă afirmă că Ludovic Orban ”s-a șters pe pantofi” cu acordul politic încheiat cu USR.

”Înțeleg că dl. Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic și a trimis propunerea de comisar fără nicio consultare. Ba mai mult, este deja acceptată de Comisia Europeană. Înțeleg că promisiunile dlui. Orban și cuvântul dat nu au o valoare prea mare. Înțeleg că legea valorează cât a valorat și pentru Dăncilă. Legea 373/2013 prevede că „Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene”.

Evident audierea trebuie făcută ÎNAINTE de nominalizare, altfel ce sens are? Cel mult sensul pe care, omorând logica, se chinuiau acum câteva săptămâni domnii Iordache și Ciolacu să-l dea. Acum și PNL face același lucru. Luni în Parlament dl. Orban și-a încheiat intervenția prin a ne spune, de la microfon: „Aveți încredere în mine.” Încrederea începe cu respectarea cuvântului dat. Noi ni l-am respectat”, a mai scris Cătălin Drulă.

Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea la "Sinteza Zilei":

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close