Antena 3 CNN Actualitate Mărturisiri-șoc, la Sinteza zilei. Judecătorii "executați" de DNA Oradea au rupt tăcerea

Mărturisiri-șoc, la Sinteza zilei. Judecătorii "executați" de DNA Oradea au rupt tăcerea

Mărturisiri-șoc, la Sinteza zilei. Judecătorii "executați" de DNA Oradea au rupt tăcerea
07 Ian 2019   •   22:53

Florica Roman, judecător la Curtea de Apel Oradea, a povestit, luni, la "Sinteza Zilei", cum a fost umilită de procurorul DNA Ciprian Man, de la Oradea.

Citește și Tudorel Toader, despre înregistrările din DNA Oradea

"Discuțiile care au fost făcute publice și de care vorbim acum, de fapt, sunt urmate și au fost precedate de fapte - una dintre fapte este dosarul nostru, care a durat cinci ani. A implicat patru judecători de la Curtea de Apel și Tribunalul Bihor. Am fost suspendați din funcție, ca în final DNA să ne dea clasare tuturor, după cinci ani.

În 2017 ni s-a dat clasare. DIn păcate, nu a fost urmată de nicio răspundere, a niciunui procuror, deși noi am făcut nenumărate plângeri. Ne-am adresat Inspecției Judiciare, șefilor DNA, fostului CSM - absolut nimeni nu ne-a ascultat.

Pentru mine a fost uluitor să constat, auzind înregistrarea, că în 2018 absolut nimic nu s-a schimbat la DNA. Nu au învățat nimic din faptul că un dosar cu patru judecători a fost destiuit. În orice țară cu o justiție solidă ar fi trebuit să declanșeze un cutremur în justiție și, categoric, ar fi trebuit să antreneze răspunderea procurorilor vinovați", a spus Florica Roman.

Citește și: Procurorii de la DNA Oradea, chemați la audieri la Parchetul General în cazul înregistrărilor scandaloase

Judecătorul Florica Roman afirmă că a mers personal să vorbească despre aceste abuzuri cu Laura Codruța Kovesi și șefa DNA nu a vrut să discute cu ea.

Știre în curs de actualizare

Și fostul judecător și președinte al Tribunalului Bihor, Traian Munteanu, a povestit, la "Sinteza Zilei" calvarul la care a fost supus de procurorii DNA Oradea.

"Eram unul dintre cei trei judecători care trebuiau puși cu botul pe labe. N-au mai avut posibilitatea asta pentru că m-am pensionat. Am fost protagonist la mai multe dosare decât colegii mei. Cum mine bătălia a început de prin toamna lui 2012 și a avut o pornire teribilă.

Au sperat, confecționându-mi vreo cinci dosare, că în sfârșit o să mă calce cumva și o să mă bage în pușcărie", a mărturisit Traian Munteanu.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close