Antena 3 CNN Politică Meleșcanu: Premierul nu mi-a cerut demisia. Procesul de votare a fost îngreunat de referendum

Meleșcanu: Premierul nu mi-a cerut demisia. Procesul de votare a fost îngreunat de referendum

Meleșcanu: Premierul nu mi-a cerut demisia. Procesul de votare a fost îngreunat de referendum
29 Mai 2019   •   21:28

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, miercuri seară, la Sinteza Zilei, că nu se pune problema unei demisii, după ce aceasta i-a fost cerută de președintele Klaus Iohannis.

"Nici la nivelul conducerii partidului din care fac parte, ALDE, nici la nivelul Guvernului, am discutat personal cu doamna Dăncilă, nu se pune o asemenea problemă: nimeni nu mi-a cerut demisia.

Dacă este să vorbim despre dificultăți, și folosesc această ocazie pentru a-mi cere scuze celor care nu au putut vota sau care au stat ore întregi la coadă, în realitate singurul impediment care a fost pentru desfășurarea în cele mai bune condiții ale alegerilor în străinătate, a fost cuplarea referendumului cu alegerile pentru Uniunea Europeană. Potrivit legii, cu 30 de zile înainte, trebuie afișată de către MAE lista tuturor centrelor de votare din străinătate.

Din acest punct de vedere, pe data de 24 mai, am aprobat un ordin de ministru privind secțiile de votare în străinătate și, cu două săptămâni înainte de alegeri, domnul președinte a decis să facă un referendum, ceea ce a făcut ca în realitate alegerile în străinătate sănu fie dor pentru europarlamentare, pentru care în aproximativ două minute orice cetățean putea vota - pur și simplu s-a multiplicat până la 6-7 minute pentru că erau două liste speciale de redactat de cei de acolo", a spus Meleșcanu.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close