Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mihai Gâdea, despre cine a generat dezastrul din sistemul sanitar din România: "Au ştiut, au tăcut şi nu au făcut nimic. Suntem ruşinea Europei, un fel de bombă epidemiologică"

Mihai Gâdea, despre cine a generat dezastrul din sistemul sanitar din România: "Au ştiut, au tăcut şi nu au făcut nimic. Suntem ruşinea Europei, un fel de bombă epidemiologică"

Mihai Gâdea a prezentat informaţii şi documente în premieră națională, în ediția de astăzi a emisiunii Sinteza Zilei, care arată faptul că s-a știut de valul patru şi nicio autoritate nu a făcut nimic ca să împiedice catastrofa care a lovit România.

Mihai Gâdea, despre cine a generat dezastrul din sistemul sanitar din România: "Au ştiut, au tăcut şi nu au făcut nimic. Suntem ruşinea Europei, un fel de bombă epidemiologică"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    13 Oct 2021   •   22:54

Fostul ministru USR Ioana Mihăilă a recunoscut într-un interviu pentru presa străină că tot Guvernul, inclusiv ea, a greșit pentru că nu a pregătit valul patru al pandemiei.

Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, vina pentru dezastrul sanitar nu este din cauza campaniei de vaccinare, dar şi din cauza guvernului.

Mai exact, Ioana Mihailă recunoaște că nu doar scepticismul românilor față de vaccin a generat valul patru al pandemiei, ci și semnalele administratorilor țării poartă o responsabilitate.

„Am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”, spune Ioana Mihăilă pentru site-ul Politico.eu.

Miercuri, autoritățile au raportat 15.733 de cazuri de infectare. 382 de români au murit în ultimele 24 de ore, iar 1.676 de persoane sunt în stare gravă la secțiile ATI COVID. Situaţia din spitale şi şcoli este în acest moment critică.

„Se putea evita? Suntem singura ţară în momentul de faţă, rușinea Europei. Am devenit un fel de bombă epidemiologică. Sunt ţări care au trecut de ceea ce a fost mai greu, şi putem să dăm exemplu Italia, care astăzi au o viaţă aproape normală.

Nu mai sunt restricții. Oameni trăiesc normal. Pentru că acolo au fost nişte oameni care, în momentul în care au venit nişte specialişti şi le-au spus ceva, în primul rând, au înţeles.

Una dintre problemele mari ale doamnei Mihailă, care a condus ministerul Sănătăţii în ultima perioada, este faptul că nu înțelegea mesaje sau email-uri în limba engleză care erau trimise.

Domnia sa nu a lucrat niciodată în sistemul public de sănătate, niciodată", spune Mihai Gădea care a prezentat informații şi documente în premieră națională despre deciziile autorităţilor care au generat dezastrul din sistemul sanitar din România.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close