Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea: E ziua veștilor bune! Vă mulțumesc din suflet!

Mihai Gâdea: E ziua veștilor bune! Vă mulțumesc din suflet!

Mihai Gâdea: E ziua veștilor bune! Vă mulțumesc din suflet!
12 Iun 2019   •   21:36

Într-o casă sărăcăcioasă, la 50 de kilometri de Bistrița, departe de tot zgomotul asurzitor de la centru, cinci copii suferă de dor și de sărăcie.

Citește și: Radu Tudor, mesaj neașteptat pentru mama unei vedete Antena 3: "O rog pe mama colegei noastre..."

Citește și: Sinteza Zilei. Ion Cristian Roman, lecție fabuloasă despre cum să împarți bucurie

O fac în tăcere, crescând de la o zi la alta din te miri ce. Povestea copiilor Moldovan este despre a nu avea, despre lecțiile dure pe care ți le dă nedrept viața de mic. Însă mai este despre ceva: despre nevoia de a ști că nu ești singur.

Ei sunt Mihai, Mihaela, Marilena, Matei și Cristian. Părăsiți brusc de mamă, care a fugit în alt județ acum trei ani, fără să privească în urmă, îngrijiți de un tată care muncește cu ziua pe unde poate ca să pună mâncare pe masă, oblojiți de bunică. Nu au nimic, în afară de unii pe alții.

Cazul lor a fost prezentat la "Sinteza Zilei" în urmă cu doar câteva zile și i-a impresionat pe mulți români. Atât de mult încât au donat fără să stea prea mult pe gânduri și, în scurt timp, familia Moldovan s-a trezit cu un miliard de lei vechi în conturi.

"Foarte impresionat cazul, încât a strâns, de săptămâna trecută și până acum, în contul pe care l-am prezentat, peste un miliard de lei. Iar dvs. ați făcu acest lucru și mie mi se pare mai important ca orice în această seară să vă arăt acest lucru, să vedeți că viețile oamenilor pot fi schimbate într-un mod atât de radical", a spus Mihai Gâdea, la începutul ediției de miercuri seara a emisiunii "Sinteza Zilei".

Marți seară, Mihai Gâdea a prezentat și povestea părintelui Paraschiv din Vaslui, un adevărat înger pentru oamenii aflați în nevoie din satele năpăstuite din Moldova.

În satul Paparnița din județul Vaslui, părintele Paraschiv schimbă vieți amărâte câte puțin în fiecare zi.

Acum 11 ani a construit din donaţii primul centru social pentru copii. Sute au trecut pe aici, iar azi stă cu ochii pe 60 de pitici adunaţi din toate satele din jur.

„E o normalitate să ajuți oamenii din jur. Nu este doar o favoare pe care le-o faco lor, ci o onoare pe care ți-o faci ție atunci când ești aproape de cel care are nevoie de tine (...) Cultura este cea care face să dispară sărăcia”, a povestit părintele Paraschiv, pentru Sinteza Zilei.

Și părintele Paraschiv a avut parte de o surpriză imensă după ce dăruirea sa față de semeni a fost prezentată de Mihai Gâdea.

"Dimineață, când s-a trezit, erau deja niște mii de lei în cont și cine știe ce s-a întâmplat până seara. Părintele ne-a trimis un mesaj scurt pe care vă rog să-l urmăriți! E pentru dumneavoastră!", a subliniat Mihai Gâdea.

Știre în curs de actualizare

Un alt caz deosebit prezentat la Sinteza Zilei în ultima perioadă a fost cel al lui Denis, un copil de 10 ani, din județul Alba, care are nevoie de două operații pentru a depăși problema paraliziei cerebrale.

Mihai Gâdea are o veste minunată și în acest caz.

"Vestea minunată este că Denis pleacă în America să facă ambele operații. Împreună cu Fundația Mereu Aproape v-am invitat să donați și ați făcut lucrul acesta. Cu banii care s-au strâns, restul fiind asigurați de Fundația Mereu Aproape, i-am asigurat sprijinul financiar.

Ați donat o foarte mare parte din sumă, dar Fundația a acoperit restul și Denis va fi operat în SUA. A fost acceptat. Dumneavoastră, noi și Fundația Mereu Aproape. Tuturor celor care ați sprijinit acest demers vă mulțumesc din suflet", a adăugat Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close