Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea, față în față cu Ciprian Marica, la Sinteza zilei. Mesajul dur pe care fotbalistul îl transmite guvernanților: "Vestitori ai groazei..."

Mihai Gâdea, față în față cu Ciprian Marica, la Sinteza zilei. Mesajul dur pe care fotbalistul îl transmite guvernanților: "Vestitori ai groazei..."

Fostul fotbalist Ciprian Marica a răbufnit, miercuri, împotriva noilor restricții impuse de autoritățile române, în condițiile în care el și întreaga sa familie au fost infectați cu SARS-CoV-2 și știe foarte bine ce înseamnă această boală periculoasă.

Mihai Gâdea, față în față cu Ciprian Marica, la Sinteza zilei. Mesajul dur pe care fotbalistul îl transmite guvernanților: "Vestitori ai groazei..."
de Gabriel Dano    |    10 Mar 2021   •   22:46

Ciprian Marica: "Vestitorii groazei ne spun doar cât de rău este"

"Ca simplu cetățean al acestei țări, afectat în mod direct de cele întâmplate m-au încercat mai multe sentimente, dintre care, cel mai mult, faptul că au murit mulți oameni. Sunt norocos că am putut să-mi salvez bunicii și că au reușit să treacă peste boală la o vârstă înaintată.

Am obiceiul dimineața de a citi ziarele, de a mă uita la televizor și sigur că am și contacte cu bunicii care sunt foarte speriați. Și aș fi vrut să văd un gram de speranță, la un an deja de pandemie, că acești vestitori ai groazei, după părerea mea, pentru că sunt aceiași oameni care ies mereu la televizor și ne spun cât de rău este, cât de multe probleme sunt și că spitalele sunt pline, așteptam de la ei un gram de speranță să sădească în inimile oamenilor că totuși avem și soluții.

Și când spun soluții, mă refer la faptul că știu că vine al treilea val și ne implicăm,  avem nevoie de mai multe paturi, acționăm. Aștept să văd de la cei care vorbesc, de la medici, de la directori de spitale, că ne spun și ceea fac bine, care a tratamentul, că au găsit o schemă a tratamentului. Toți cei trecuți de o vârstă au nevoie să vadă și un gram de speranță", a spus Ciprian Marica.

Ciprian Marica: "Vreau oameni ai legii care îndrumă, nu abuzează"

Acesta a subliniat că în România este indusă panica. Dar a lansat un atac și la adresa Poliției.

"Am văzut după decizia instanței de a anula amenzile o relaxare din partea polițiștilor. Nu e cazul să vedem abuzuri, ci aș fi vrut să văd mai multă prevenție. Aș fi vrut să-i văd pe acești oameni ai statului la metrou, chiar la instituțiile statului, unde se formează cozi, să prevină, să atenționeze, să vorbească despre chestia asta. În schimb, am văzut o nepăsare totală, chiar o lipsă a lor.

Am o casă la Predeal și am fost de trei ori la pârtie și am fost șocat să văd îmbulzeala de acolo. M-am întors imediat acasă. Aș fi vrut să văd oamenii legii că sunt acolo, nu că abuzează, ci că îndrumă oamenii, că sunt cooperanți", a explicat Marica.

Interviul pe larg, în materialul video:

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Ciprian Marica
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close