Antena 3 CNN Politică Mihai Gâdea: Miza pentru dezbaterea organizată de Klaus Iohannis a crescut la cote uriașe

Mihai Gâdea: Miza pentru dezbaterea organizată de Klaus Iohannis a crescut la cote uriașe

Mihai Gâdea: Miza pentru dezbaterea organizată de Klaus Iohannis a crescut la cote uriașe
18 Noi 2019   •   21:16

Preşedintele Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a declarat luni că nu va participa la o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă, lider al PSD, pentru că aceasta reprezintă un "partid nereformat" care "a atacat românii în stradă" şi a tolerat permanent "atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă".

Citește și: Iohannis a anunțat ce se va întâmpla dacă vine Dăncilă la dezbatere

Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea organizată marţi, de staff-ul PNL, la Biblioteca Centrală Universitară, dacă aceasta va veni acolo.

"Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie", a afirmat, luni, Iohannis.

La rândul său, reşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a solicitat, luni, şefului statului, Klaus Iohannis, "să lămurească urgent" dacă a folosit resursele Administraţiei Prezidenţiale pentru a lansa invitaţiile la evenimentul pe care îl organizează marţi în calitate de candidat al PNL la actualele alegeri.

Citește și: Rareș Bogdan, dezvăluiri de ultimă oră despre dezbaterea lui Klaus Iohannis. Apariție-surpriză în sală

"Am văzut astăzi în presă că mai mulţi dintre cei care au fost invitaţi la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunaţi de la Administraţia Prezidenţială. Preşedintele trebuie să lămurească urgent dacă este adevărată această informaţie şi, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administraţiei Prezidenţiale în organizarea propriei campanii electorale. Este inacceptabil ca preşedintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiţi de contribuabili pentru a organiza activităţi de natură electorală, adică în folos politic propriu. Aşteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL", a scris Dăncilă, luni, pe Facebook.

Mihai Gâdea a prezentat, luni, la Sinteza Zilei, lista jurnaliștilor care au fost invitați la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis.

"Miza pentru dezbaterea de mâine seară a fost crescută la cote uriașe. Atenția dată de această controversă este una colosală. Așadar, mâine (n.r. marți) la ora 19.00, România va privi pe postul nostru de televiziune evenimentul pe care și-l organizează președintele Klaus Iohannis împreună cu o serie întreagă de jurnaliști.

Radu Tudor - Antena 3, Cristian Leonte - Pro TV, Ramona Avramescu - TVR, Silviu Mănăstire - B1 TV, Ion M. Ioniță - Adevărul, Cristina Șincai - România TV, Clarice Dinu - Hotnews, Moise Guran - Europa FM, Cristian Pârvulescu - SNSP", a spus Mihai Gâdea.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close