Antena 3 Emisiuni Sinteza zilei Monica Pop, atac la Raed Arafat: "Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva"

Monica Pop, atac la Raed Arafat: "Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva"

de Claudia Popovici    |    06 Oct 2021   •   21:35
Monica Pop, atac la Raed Arafat: "Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva"

Monica Pop a comentat decizia potrivit căreia oamenii care nu reprezintă urgențe medicale să nu fie internați sau operați. „Cum e posibil ca un medic sa spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie", spune aceasta.

Medicul Monica Pop a apreciat că suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale este o crimă cu premeditare iar bolnavii vor fi afectaţi foarte mult psihic.

„Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva. Şi a dat şi un exemplu care e o urgenţă: hernia de disc. Nu o fi de mare urgenţă ca şi intervenţie însă provoacă nişte dureri absolut insuportabile.

Cum e posibil ca un medic sa spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie.

„Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva"

Pe urmă, toţi bolnavii programați trebuie operaţi. Într-o lună de zile se poate agrava orice fel de boală a unui pacient care necesită intervenţie chirurgicală.

Trebuie revocat acest ordin. Este efectiv o crimă cu premeditare", a spus medicul Monica Pop care a subliniat că este foarte greu pentru un bolnav care trebuie să se pregătească psihic pentru o intervenţie.

Declarația vine după ce șefului DSU, Raed Arafat, care a anunțat luni că, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii unităților sanitare publice cu paturi vor suspenda internările pentru operații şi pentru alte tratamente şi investigații care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepții.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close