Antena 3 CNN Actualitate Planul lui Nelu Tătaru care aruncă în aer orice calcul! Informații de ultimă oră

Planul lui Nelu Tătaru care aruncă în aer orice calcul! Informații de ultimă oră

Nelu Tătaru a oferit, luni seară, informații de ultimă oră despre ce măsuri ar putea fi luate în perioadă următoare de către Guvern.

Planul lui Nelu Tătaru care aruncă în aer orice calcul! Informații de ultimă oră
Sursa foto: Antena 3
15 Iun 2020   •   21:22

"Putem vorbi de cazuri noi apărute într-o comunitate, pe transmitere comunitară. Sunt diverși agenți economici care și-au testat angajații odată cu reluarea lucrului și atunci s-au găsit mulți pozitivi, ca atare a crescut și numărul de internări în județul Brașov.

Dacă gestionăm un număr de cazuri sub 200, uneori au fost și sub 150, de 5 zile am avut 196 de cazuri, 237, 222, 275, 320, ieri. Am gestionat și două weekenduri prelungite, am gestionat și două perioade cu măsuri de relaxare, astăzi este o a treia zi când dăm măsuri de relaxare -  va crește în următoarea perioadă numărul de cazuri, sper că nu exponențial, ci doar progresiv, în măsura în care aceste măsuri de relaxare sunt apreciate pozitiv și în concordanță cu regulile pe care le-am impus", a spus Nelu Tătaru.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică seară, că dacă Opoziția nu votează nu va exista din nou o stare de urgență.

”Hotărârea de Guvern prin care se va decide starea de alertă și evident toate măsurile stării de alertă pe următoarele  30 de zile”.

Însă acesta a recunoscut că, dacă PSD votează împotriva Hotărârii, starea de alertă nu va putea fi instituită.

”Înseamnă cu nu va mai fi stare de alertă. Înseamnă că autoritățile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătății și vieții oamenilor”, a spus premierul.

Potrivit ministrului, dacă situația va fi favorabilă, în următoarele două săptămâni vor putea fi luate și altă măsuri de relaxare, printre care și deschiderea restaurantelor și a bisericilor.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close