Antena 3 CNN Politică Măcelul din PNL, comentat la Sinteza Zilei. Florin Roman către Ludovic Orban: "Nu mă mai ameninţaţi prin interlopi, că nici de Dragnea nu mi-a fost frică!"

Măcelul din PNL, comentat la Sinteza Zilei. Florin Roman către Ludovic Orban: "Nu mă mai ameninţaţi prin interlopi, că nici de Dragnea nu mi-a fost frică!"

Actuala conducere a PNL se va afla, în perioada următoare, sub presiunea a doi factori. Pe de o parte, contestatarii lui Ludovic Orban, care sunt în principal lideri locali din Ardeal, nemulţumiţi că pierd accesul privilegiat la fondurile gestionate de Ministerul Dezvoltării şi alte portofolii "cu bani". De cealaltă parte, fricţiunile inevitabile cu USR PLUS.

Măcelul din PNL, comentat la Sinteza Zilei. Florin Roman către Ludovic Orban: "Nu mă mai ameninţaţi prin interlopi, că nici de Dragnea nu mi-a fost frică!"
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2020   •   23:20

Şedinţa conducerii PNL de marţi seară a arătat că Ardealul nu mai e alături de Ludovic Orban.  Liderii celor mai puternice organizaţii l-au criticat dur pe preşedintele partidului.

Astfel, imediat după prezentarea numelor noilor miniştri PNL, Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, a anunţat că va vota împotriva listei, întrucât este "profund nemulţumit".

Florin Roman, mesaj dur pentru Ludovic Orban: "Nu mă mai ameninţaţi prin interlopi, că nu mi-e frică, aşa cum nici de Dragnea nu mi-a fost!"

Bolojan a fost, poate, cel mai sincer însă cel mai dur s-a manifestat vicepreşedintele Florin Roman.

"Domnule Orban, aţi vândut partidul. Voi face turul României pentru a le spune primarilor ca le-aţi vândut partidul pentru funcţia de preşedinte. Să nu mă mai ameninţati prin interpuşi interlopi de lângă dvs. Nu mi-a fost frica de Dragnea, nu o sa mi fie nici de dumneavoastră", i-a transmis Florin Roman, potrivit unor surse participante, citate de "Adevărul".

Orban, criticat de Boc pentru că a cedat Fondurile Europene

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, i-a reproşat lui Orban că a renunţat la Fonduri Europene şi PNL nu o să mai aibă pârghii pentru aşa-zisa campanie de dezvoltare a României. Ironic, primarul Clujului a subliniat că tot ce vor putea moderniza e sistemul de protecţie socială, dat fiind că Munca a rămas la PNL.

Rareş Bogdan s-a declarat dezamăgit de "modul dezastruos" în care a negociat Orban. "Nu aveam voie să plecăm fără Dezvoltare şi fără Transporturi. Funcţia de la Cameră e importantă, dar nu vânzând tot", i-ar fi transmis Rareş Bogdan.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, aflat într-un conflict deschis cu Orban de când preşedintele PNL a început să-i ignore pe cei din echipa de negociere i-a spus acestuia că a negociat "în cel mai prost mod cu putinţă".

Liberalii din Ardeal vor căuta un înlocuitor pentru Orban

Concret, împotriva lui Orban s-au pronunţat oamenii care conduc filiale precum Bihor, Cluj, Alba sau Bistriţa.

La votul final echipa Cîţu a fost votată de 63 de persoane. S-au declarat împotrivă Bolojan şi Roman, iar printre cei care s-au abţinut au fost Sighiartău şi Dan Motreanu, în această ultimă categorie fiind cinci voturi.

Surse politice din BPN-ul PNL susţin că validarea echipei PNL nu înseamnă îngroparea securii războiului iar organizaţiile din Ardeal vor căuta să aleagă un alt lider care să concureze împotriva lui Orban.

Situaţia dificilă din formaţiunea liberală a fost analizată la Sinteza Zilei, unde a fost identificat factorul de persiune USR PLUS, care potrivit, unui invitat din studio, "va încerca să calce pe cap PNL".

Replica a venit prompt din partea lui Mircea Badea, prezent studio, care a susţinut că "PNL n-are cap".

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Florin Roman Sinteza Zilei
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close