Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Tăriceanu este de vină pentru alianţa PSD - PD-L

Radu Tudor: Tăriceanu este de vină pentru alianţa PSD - PD-L

Radu Tudor: Tăriceanu este de vină pentru alianţa PSD - PD-L
09 Dec 2008   •   23:08

?Ceea ce se întâmplă astăzi este consecinţa refuzului PNL de a face o majoritate cu PSD şi UDMR. Urma ca în seara de 30 noiembrie să fie anunţat un acord istoric, în care să existe o majoritate transparentă asumată clară de 60 la sută, care ar fi mutat problema negocierilor nefireşti între PD-L şi PSD?, a declarat Radu Tudor la emisiunea Sinteza Zilei de marţi seară. Declaraţia a fost făcută în contextul negocierilor care au loc între cele două partide, PSD şi PD-L, pentru diferite variante de guvernare şi de atribuire a portfoliilor ministeriale.
Radu Tudor consideră că ?cineva din PNL a dorit ca această acţiune să nu existe (majoritatea PNL-PSD, n.r.). În opinia analistului ?acea persoană şantajabilă se numeşte Călin Popescu Tăriceanu, din cauza lui avem astăzi o posibilă alianţă PSD-PD-L?, a explicat Radu Tudor.
Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, invitat de asemenea în cadrul emisiunii, a declarat că PNL a ?ratat pactul pentru că o parte a PSD, o majoritate, a acceptat ba chiar a ajuns să creadă o operaţiune propagandistică foarte bine condusă:
1.Puterea de a guverna nu mai vine de la electorat ci de la Băsescu.
2.PSD a avut de ales între a veni la putere cu Băsescu sau a merge în opoziţie PNL-ul?, a spus Crin Antonescu.
?Poate că în acest fel învăţăm că un sprijin netransparent pe grupuri care nu se concretizează pe o înţelegere convenită formal, a fost citit diferit de cele două partide. PNL a considerat că PSD va deveni un partener atunci când va fi nevoie?, a declarat, la rândul lui, Cristian Diaconescu, vicepreşedintele PSD.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close