Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, detalii de ultimă oră. Ce se întâmplă cu românii de pe vasul de croazieră Diamond Princess

Raed Arafat, detalii de ultimă oră. Ce se întâmplă cu românii de pe vasul de croazieră Diamond Princess

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat, joi, la Antena 3, ce se întâmplă pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale ale Japoniei.

Raed Arafat, detalii de ultimă oră. Ce se întâmplă cu românii de pe vasul de croazieră Diamond Princess
Sursa foto: foto: captura Sinteza zilei
13 Feb 2020   •   22:32

"Există cunoscutul regulament sanitar internațional. Potrivit acestuia, orice vas pe care apare o boală infecțioasă intră în carantină și nu se debarcă nimeni de pe al până nu se clarifică situația sau natura bolii infecțioase.

Aici se știe despre ce este vorba și autoritățile japoneze au fost determinate să țină vasul în carantină conform regulamentului sanitar internațional. De când a apărut cazul și până acum sunt deja aproape 250 de cazuri de transmisie și de oameni care au fost diagnosticați cu coronavirus.

În momentul în care diagnosticul este confirmat, persoana este luată de pe vas de echipele speciale medicale japoneze și sunt duși la spitalele desemnate.

Până acum, informațiile nu arată că el ar fi într-o stare critică, deci mortalitatea la acest virus, conform datelor oficiale pe care le avem rămâne totuși scăzută comparativ cu numărul total al celor care au fost confirmați ca infectați. Aceste date se vor corecta pe parcurs când vom avea mai multe informații confirmate de acolo", a spus medicul Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Sinteza Zilei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close