Antena 3 CNN Actualitate Renate Weber rupe tăcerea în scandalul revocării: ''Nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt reproșurile care mi se aduc!''

Renate Weber rupe tăcerea în scandalul revocării: ''Nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt reproșurile care mi se aduc!''

Renate Weber a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre misiunea coaliției de guvernare de a o revoca din funcția de Avocat al Poporului.

Renate Weber rupe tăcerea în scandalul revocării: ''Nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt reproșurile care mi se aduc!''
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   23:44

''Pe mine nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt motivele de nemulțumirile, care sunt reproșurile care mi se aduc. Eu nu am primit o copie a acelei solicitări de revocare. Înțeleg că urmează în perioada următoare o întâlnire a comisiilor juridice care vor analiza. Iarăși, nu știu ce vor analiza și vor face un raport.

Sper să fiu invitată la acele întâlniri, pentru că ,de fapt legea noastră de organizare este foarte clară. Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituției și legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activității în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament. M-aș bucura foarte mult să avem o înâlnire în plenul Parlamentului și să discutăm activitatea acestei instituții. Dar care sunt acele situații în care eu aș fi încălcat Constiuția și legile? Sincer vă spun, nu le știu, nu mi-au fost comunicate. Probabil că la un moment dat le voi afla și eu. 

(...) Nu putem face o sesizare a Curții Constituționale. Cei care pot să sesizeze Curtea în legătură cu hotărâre a Parlamentului sunt ca în cazul legilor, 25 de senatori, 50 de deputați sau președinții celor două Camere. Pe de altă parte, sincer vă spun, de când a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reproșa statului român că doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei căi de atac, mă întreb și eu dacă e firesc să nu existe o cale de atac a mea, pentru că este vorba de o revocare a mea. Vreau să văd cum se vor desfășura lucrurile. Evident că iau în calcul mai multe aspecte. Chiar nu cred sub nicio formă că poți spui unui Avocat al Poporului care își respectă și își îndeplinește mandatul constituțional, că a încălcat în felul acesta Constituția. Adică este o contradicție logică, așa mi se pare'', a spus Renate Weber în exclusivitate la Antena 3.

De asemenea, președintele PSD Marcel Ciolacu a spus marți seara că partidul va ataca la CCR o eventuală hotărâre de suspendare a Avocatului Poporului, dar a anunțat că va sesiza și instituțiile europene.

Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat au termen de două săptămâni pentru a întocmi raportul privind revocarea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, a anunțat marți președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„Am demarat procedura privind la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare PNL. Solicitarea formulată în legislatura trecută nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. BPR au refuzat să urmeze procedurile din legea Avocatului Poporului și procedurile regulamentare”, a declarat Ludovic Orban.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close