Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Asasinarea grupului colonelului Gheorghe Trosca. Un martor rupe tăcerea după 30 de ani

Sinteza zilei. Asasinarea grupului colonelului Gheorghe Trosca. Un martor rupe tăcerea după 30 de ani

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la Sinteza zilei, detaliile sumbre ale unui episod mai puțin cunoscut din timpul Revoluției din 1989.

Sinteza zilei. Asasinarea grupului colonelului Gheorghe Trosca. Un martor rupe tăcerea după 30 de ani
17 Dec 2019   •   23:38

"Un moment sinistru și cumva care arăta pe ce voiau să construiască: pe stalinism. Cineva vorbește dupa 30 de ani. Și ce moment povestește. Generalul Militaru, cel care - nu e niciun fel de dubiu - era agent GRU, era instrumentat cu două dosare, iar unul dintre cei care îl instrumentau și știau că este agent rus, colonelul Trosca este chemat la Ministerul Apărării Naționale, teoretic, ca să-l apere.

Numai că atunci când vine i se pregătise asasinarea. Iar cel care a fost lângă colonelul Trosca povestește ce s-a întâmplat acolo, cum a scăpat de acelasasinat, iar cei care apar în acest material ne arată că în zilele acelea a fost una dintre cele mai sângeroase bătălii pentru putere dusă, așa cum veți vedea, de unii agenți ai Uniunii Sovietice", a spus Mihai Gâdea.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close