Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Ce nu s-a văzut la TV în timpul audierii lui Kovesi

Sinteza zilei. Ce nu s-a văzut la TV în timpul audierii lui Kovesi

Sinteza zilei. Ce nu s-a văzut la TV în timpul audierii lui Kovesi
Sursa foto: foto: captura Antena 3
26 Feb 2019   •   22:13

Laura Codruța Kovesi a fost audiată marți seară de Comisia LIBE pentru postul de șef al Parchetului European.

Citește și: Sinteza Zilei. Decizie-șoc a Germaniei în cazul lui Kovesi

A fost o audiere care a durat o oră și 15 minute, în timpul căreia însă Kovesi a evitat să răspundă întrebărilor-cheie legate de abuzurile săvârșite în ultimii ani și de calitatea sa de suspectă în România.

La finalul audierii, Kovesi a obţinut cele mai multe voturi, 12, în Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, vot care are doar rol consultativ.

Citește și: Sinteza Zilei. Jocul perfid făcut de Kovesi la audiere, devoalat: "Minciuni, eschive, abureli"

Trimisul special Antena 3 la Bruxelles Sabina Iosub a analizat împreună cu invitații săi, europarlamentarii Maria Grapini, Gabriela Zoană și Emilian Pavel, prestația Laurei Codruța Kovesi în timpul audierii și a oferit detalii exclusive despre ce nu s-a văzut în timpul transmisiei directe a audierii comune LIBE-CONT.

Citește și: Acestea sunt întrebările-cheie de care Kovesi a fugit cât a putut de tare

"În primul rând, trebuie să vă spun că nu au fost prezenți foarte mulți membri plini ai Comisiei CONT. Au fost înlocuiți de membri supleanți, dar - mai grav - au fost înlocuiți de membri ai Parlamentului European care nu fac parte din această comisie nici măcar în calitate de membri supleanți. Cu alte cuvinte, nu putem să știm care este rolul acestora acolo, de ce au venit să voteze

Sunt câțiva membri care nu au venit deloc și nici nu au fost înlocuiți, deci iată că nu a fost un vot prin care să ne dăm seama de fapt care este cu adevărat dorința membrilor din Comisia CONT", a declarat europarlamentarul Gabriela Zoană.

"Aș vrea să se înțeleagă bine în țară că întrebările le-am primit formulate - nu doar eu, ci toți membri din LIBE - și mi-am permis să adaug întrebări pentru clarificarea informațiilor false care se știu în Parlamentul European. După cum ați observat, la întrebările mele nu a răspuns nimic - dacă este pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu și declarații mincinoase", a spus Maria Grapini.

"Am observat în cadrul audierii partea aceea cu Macovei - Preda foarte agitați, foarte vocali. Nu se auzeau probabil acele lucruri prin prisma faptului că nu se aude decât ce se vorbește la microfon. Cei de acasă nu auzeau cum vociferau, cum intrau peste anumiți colegi care puneau întrebări incomode", a dezvăluit europarlamentarul Emilian Pavel, la "Sinteza Zilei".

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close