Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Document devastator pentru Dan Barna

Sinteza zilei. Document devastator pentru Dan Barna

Sinteza zilei. Document devastator pentru Dan Barna
04 Noi 2019   •   22:04

Dosarul penal al proiectelor finanțate din bani europeni ale lui Dan Barna, redeschis de DNA pe 28 octombrie 2019, a fost clasat nelegal de DNA Alba pe "săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau pe bugetele administrate de aceasta ori în numele ei".

"Dosarul penal al proiectelor lui Barna poartă numărul de 38/P/2018 și este instrumentat de Secția I a DNA. Şefa DNA Alba, o prietenă a Laurei Codruța Kovesi de la DIICOT Sibiu, cu rezultate catastrofale la DNA Alba, Danusia Boicean, a comunicat astăzi denunţătorului Zsolt Oszvath în dosarele proiectelor lui Barna, copia ultimei ordonanţe de clasare a DNA Alba (pe care DNA nu a dorit să o transmită), prin care Danusia Boicean şi procurorul de caz, Mihaela Beschiu (cea cu familia în afaceri, nepoata lui Nariţa, șeful PCA Alba/Augustin Lazăr) au închis dosarul pe 18 Martie 2019", a scris jurnalista Sorina Matei.

Informația a fost prezentată, de Mihai Gâdea, în ediția de luni a emisiunii "Sinteza Zilei": 

"Este lovitura serii! Ceea ce a clasat, cu privire la Barna, DNA Alba este în momentul de față infirmat, este o soluție nelegală, ceea ce poate să însemne destul demult pentru cel care a încercat să se prezinte opiniei publice ca fiind imaculat, ca fiind fără penali. În omentul acesta are o problemă cât casa", a spus Mihai Gâdea.

Zsolt Ozsvath, denunțătorul din dosarul lui Dan Barna, a afirmat că a fost suprins de decizia de clasare dată de DNA Alba.

"Atăzi am primit de la DNA, structura Alba, ordonanța cu data 31.10.2019 prin care mi se comunică că a fost preluat pentru recercetare de DNA Central dosarul clasat de ei în 18.03.2019. Pe mine mă bucură acest lucru", a spus Zsolt Ozsvath, la Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close