Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Document halucinant. Noua probă a ilegalităților comise la DNA Oradea

Sinteza zilei. Document halucinant. Noua probă a ilegalităților comise la DNA Oradea

Sinteza zilei. Document halucinant. Noua probă a ilegalităților comise la DNA Oradea
Sursa foto: foto: Pexels.com
30 Ian 2019   •   22:18

Mihai Gâdea a prezentat, miercuri, la "Sinteza Zilei", un nou document halucinant care arată cum se falsificau documente la DNA Oradea.

Citește și: Sinteza Zilei. Familia hăituită de procurorul Ciprian Man, mărturii cutremurătoare

"Există niște acuzații de faslificarea a unei declarații, un fals pe care l-ar fi făcut procurorul Cristian Ardelean, procuror de la Oradea. Practic, un avocat a mers la un notar pentru a da o declarație. Această declarație a fost inclusiv trimisă în instanță, la Curtea de Apel.

Avocatul ne spune că declarația pe care clientul său a avut-o în fața procurorului Cristian Ardelean a fost fasificată și a ajuns în instanță sub o alta formă, cu anumite pe care clientul său nu le declarase, paginile declarațiilor de martori când sunt date în fața procurorului sunt semnate de toată lumea, de avocat, de martor, de procuror. Pe câteva pagini ale acelei declarații semnăturile erau făcute cu creionul, deși ei semnaseră cu pixul, iar pe unele pagini lipseau acele semnături. Deci, suspiciuni de fals", a precizat Berta Popescu, senior editor Antena 3.

Citește și: Sinteza Zilei. A fost sau nu admisă plângerea lui Kovesi la CEDO? Mihai Gâdea: "Am putea avea de-a face cu una dintre cele mai mari minciuni spuse în ultima vreme"

Avocatul Alexandru Butuc, cel care a dezvăluit falsul comis de procurorul Cristian Ardelean a povestit în exclusivitate la Sinteza Zilei cum s-a petrecut totul:

"Eu am lucrat în Procuratură în anii '70 - dacă eu făceam așa ceva, a doua zi eram arestat. Clientul meu m-a solicitat să-l asist la DNA Oradea, fiind chemat de către procurorul Ardelean. Ne-am prezentat. Inițial i s-a oferit calitatea de martor, cu condiția să facă declarații care să-l incrimineze pe fostul ofițer de poliție Bota Adrian.

Clientul meu, deși avea un alt dosar pe rol, o condamnare nedefinitivă, cu toate promisiunile de ajutor și calitatea de martor, a refuzat. A spus 'nu pot să spun despre fostul ofițer de poliție asemenea lucruri care nu sunt reale. Din contra, am fost cercetat de acest ofițer de poliție și trimis în judecată și chiar condamnat în primă instanță'", a relatat avocatul Alexandru Butuc.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close