Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Fiul unui erou-martir își spune povestea. Tatăl său l-a protejat de gloanțe cu propriul trup

Sinteza zilei. Fiul unui erou-martir își spune povestea. Tatăl său l-a protejat de gloanțe cu propriul trup

Ovidiu Gheorghe, fiul unui erou-martir din Brăila a povestit, duminică, la Sinteza zilei, drama vieții sale.

Sinteza zilei. Fiul unui erou-martir își spune povestea. Tatăl său l-a protejat de gloanțe cu propriul trup
Sursa foto: foto: captura Antena 3
22 Dec 2019   •   23:32

La Brăila, revoluţia a început abia în a doua jumătate a zilei de 22 decembrie 1989, când Nicolae Ceauşescu fugise deja cu elicopterul de pe sediul Comitetului Central.

42 de brăileni au plătit cu viaţa faptul că au ieşit în stradă să se bucure pentru libertatea câştigată. Panica instaurată de zvonurile ce invadau oraşul a făcut ca gloanțele să zboare în toate părțile.

Printre cei care au murit răpuși de aceste gloanțe a fost și tatăl lui Ovidiu Gheorghe. Totul s-a întâmplat la doar 10 metri de casa lui, iar cel care l-a împușcat era chiar un vecin de scară.

În acea seară se întorcea din tabăra de șah la care participase la Târgoviște. Tatăl său a luat decizia să-l ia de la gară cu mașina, deși acest fapt era foarte riscant în acel moment.

"Tata, din păcate, a făcut o alegere nefericită și a venit cu ARO-ul lui unchiu-miu. (...) Cu noi în mașină au fost și doi tineri, o fată și un băiat, care au fost și ei împușcați. Eu eram pe scaunul din dreapta", își amintește Ovidiu Gheorghe.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close