Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Fost congressman american: Luptați împotriva statului paralel!

Sinteza zilei. Fost congressman american: Luptați împotriva statului paralel!

Sinteza zilei. Fost congressman american: Luptați împotriva statului paralel!
Sursa foto: foto: Facebook/ Pete Sessions
04 Apr 2019   •   00:01

Fostul congressman al Partidului Republican, Pete Sessions, a afirmat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3, că românii ar trebui să lupte împotriva statului paralel.

"Statul paralel operează în propriul său interes. Se opune respectării legii. La fel cum SUA își dorește și se așteaptă ca această țară importantă, România, să acorde libertate pentru oamenii săi, această țară va lupta împotriva acestui stat paralel, împotriva unor rezultate aranjate dinainte, rezultate care dau putere unor grupări, de la vârf.

Cred că poporul român trebuie să fie conștient de ce înseamnă această luptă, să înțeleagă exact ce înseamnă și să ceară guvernului să elimine acest fenomen", a spus Pete Sessions.

Acesta a subliniat că SUA sunt alături de România și în ceea ce privește agresivitatea tot mai crescută a Rusiei.

"După cum știți, rușii sunt implicați peste tot în Europa și în Statele Unite în operațiuni foarte costisitoare - cheltuie o grămadă de bani pentru a încerca să influențeze nu doar alegerile, dar și relațiile dintre țări. La început, pentru noi a fost foarte dificil să înțelegem ce însemnau aceste acțiuni. (...) Simularea unui atac asupra unei ținte militare din România ar trebui să fie luată foarte în serios.

Suntem de partea voastră. Ne-am săturat de golăniile lor, de lucrurile pe care le fac și vom fi acolo, militar, pentru a le da asigurări că susținem nu doar România, ci mai ales oamenii de aici", a subliniat Sessions.

Asigurările de susținere date de fostul congressman american au fost comentate de fostul ministru al Afacerilor Externe Titus Corlățean.

"Este o poziție pe care o apreciem la București. Nu e o supriză pentru noi, nu e o supriză pentru mine și nu întâmplător am dorit și am invitat reprezentantul administrației republicane, care are o expertiză deosebită cu privire la modul în care Rusia își joacă în mod agresiv cărțile din punct de vedere politic și strategic.

Congressmanul și-a servit țara 22 de ani care republican în Texas, având o relație și cu G.W. Bush și a condus unul dintre comitetele speciale, foarte puternice, din Congresul American, dar având și competență pe zona militară. E un mesaj de susținere foarte important", a spus Titus Corlățean.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close