Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Guvernul Orban încasează lovitură după lovitură

Sinteza zilei. Guvernul Orban încasează lovitură după lovitură

Lupta pentru România se ascute serios. Ludovic Orban joacă totul pe anticipate și forțează cu ordonanțele de urgență.

Sinteza zilei. Guvernul Orban încasează lovitură după lovitură
Sursa foto: Foto: Gov.ro
11 Feb 2020   •   21:42

Spre exemplu, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind programele naţionale de sănătate nu are toate avizele.

“Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind programele naţionale de sănătate are toate avizele”, a declarat marți, ministrul sănătății, Victor Costache.

Surse din Ministerul Sănătății au declarat însă, pentru București FM,  că nu este adevărat și că lipsește tocmai avizul de conformitate de la CIMST (Comisia interministerială pentru suport tehnic ) aviz care este obligatoriu. Acesta nu a fost nici măcar solicitat, subliniază sursa citată.

Informația a fost prezentată, marți, de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei:

Și Traian Băsescu a lansat atacuri dure, atât la adresa președintelui Klaus Iohannis, cât și a liderului PNL Ludovic Orban.

 "La cum îl umilește Iohannis pe Ludovic Orban, doar îl desconsideră, nu îl va numi premier pe termen lung. I-aș fi explicat, dacă mă întreba: Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus, nu repeta schema pentru că o să-ți pice rău. Pentru ce să faci asta? Eu n-aș accepta… să știu că urmează să cad, să mă duc de trei ori.

E umilitor. Ce președinte îți mai dă al patrulea mandat? Ludovic Orban pierde tot, poate și partidul. El n-a realizat în ce capcană l-a dus Iohannis. Știe că va cădea și face jocul penibil până la capăt cu programul de guvernare revizuit. Cât de caraghios să fii să faci asta?

Trebuia să îi spună: Domnule președinte, eu am căzut o dată, că asta a fost înțelegerea. Dar la căderi haideți să mai căutăm pe altul", a spus Traian Băsescu, la Digi24.

Deși UDMR face parte din aceeași familie politică europeană cu PNL, și maghiarii sunt supărați pe Ludovic Orban. Este a treia lovitură pe care a încasat-o liderul liberal în ultimele 24 de ore.

"Deja am intrat în procedura de 60 de zile, conform Constituţiei, după desemnarea primului-ministru, încă nu ştim conţinutul OUG, în acest moment avem un cadru legislativ stabilit prin legea în vigoare. Vom schimba sau va schimba Guvernul regulile jocului, după ce am intrat pe procedură, ceea ce este inacceptabil să schimbi regulile jocului după ce ai început procedura de dizolvare a Parlamentului, pe de o parte.

Pe de altă parte, schimbă OUG sistemul nostru electoral, fiindcă sistemul nostru electoral este gândit pentru parlamentare şi construit pe liste judeţene, circumscripţia electorală este judeţul, numărul de mandate este stabilit în funcţie de locuitorii din acel judeţ şi de aceea poţi să votezi în interiorul judeţului, în interiorul circumscripţiei oriunde, dacă locuieşti în circumscripţia respectivă. Dar dacă tu spui că fiecare votează unde doreşte, unde se trezeşte duminică dimineaţa, oriunde în ţară, schimbi în mod mascat acest sistem. Nici măcar nu este un sistem gândit, este o prostie, fiindcă un sistem gândit ar însemna că ai şi o listă naţională, ai şi o listă judeţeană, o parte din mandate sunt distribuite pe listele judeţene, o parte din mandate merg pe lista naţională", a explicat Kelemen Hunor.

El a anunţat că ia în calcul sesizarea Avocatului Poporului dacă OUG referitoare la schimbarea sistemului electoral va fi publicată în Monitorul Oficial.

La rândul lor și cei din USR îi așteaptă pe cei de la PNL "la cotitură". Prima țintă, ministrul Ion Ștefan.

"Mă uit la ministrul Ștefan la Digi 24 și îmi este rușine de mine că mă uit și rușine pentru domnia sa pentru că ne crede probabil proști pe toți. Orice om din România care își face o casă în 2001 și până în 2020 nu are proces verbal “de predare/primire” [adică de recepție] și plătește impozit pe o suprafață de 6 ori mai mică decât în realitate ar fi fost luat pe sus de fisc.

Și faptul că de când a fost ministru aleargă să își rezolve situația nu e de invocat pentru simpatia publicului. O face ca să își spele imaginea, acum că e ministru. Performanța e jalnică, nedemnă de un ministru. E drept că și PSD îl avea pe Orlando la Finanțe care era dator la stat big time. Dar nu PSD trebuie să fie reperul, ci oamenii care plătesc dintotdeauna toate taxele la statul ăsta în care cei care fentează taxe sunt demnitari", a scris Raluca Prună, pe Facebook.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close