Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Imagini incredibile cu Augustin Lazăr - fuge de răspundere și cade

Sinteza zilei. Imagini incredibile cu Augustin Lazăr - fuge de răspundere și cade

Sinteza zilei. Imagini incredibile cu Augustin Lazăr - fuge de răspundere și cade
Sursa foto: foto: Agerpres
09 Ian 2019   •   22:59

Procurorul general Augustin Lazăr a reacționat, miercuri, după publicarea raportului Inspecţiei Judiciare, care arată că în timp ce conducea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, i-au fost închise două dosare lui Klaus Iohannis, imediat ce a fost desemnat președinte.

Citește și: Cum explică Augustin Lazăr clasarea dosarelor lui Klaus Iohannis

Conform Parchetului General, raportul Inspecţiei Judiciare nu a identificat niciun aspect de natură a fi imputat lui Augustin Lazăr în calitate de procuror general al PCA Alba Iulia, în legătură cu soluţionarea celor două dosare.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Augustin Lazăr respinge ferm afirmaţiile false prin care se urmăreşte acreditarea în spaţiul public a ideii existenţei unei relaţii în afara cadrului instituţional cu preşedintele României.

Procurorul general al PÎCCJ apreciază că nesolicitarea unui punct de vedere de către unele instituţii media, diligenţă minimală de natură profesională, reprezintă un indiciu privind lipsa de interes în a prezenta adevărul şi de a informa corect opinia publică", potrivit comunicatului Parchetului General.

Citește și: Sinteza Zilei. Șoc. Ce pregătesc Iohannis și PNL pentru joi

Cu alte cuvinte, Augustin Lazăr afirmă că presa nu i-a oferit ocazia să lămurească aspectele care i se impută. Lucru total fals!

"Din primul moment postul nostru de televiziune a vrut să-i ofere posibilitatea domnului procuror general să răspundă la această chestiune și colega noastră Roxana Ciucă, corespondent pe justiție l-a întrebat aproape țipând după Augustin Lazăr 'Domnul Procuror General, cum e cu treaba asta?' În zilele următoare, în fiecare dimineață, la prima oră când ajungea la birou domnul Augustin Lazăr îl aștepta și îl întreba din nou. Dar, domnul Augustin Lazăr nu voia să răspundă. NU a vrut să răspundă nici atunci, și nici când venea la Parchetul General. Domnule Augustin Lazăr, dvs. nu mai știți ce ați făcut ieri-alaltăieri?", a spus Mihai Gâdea.

Citește și: Sinteza Zilei. Planul secret din spatele manevrei de ultimă oră a lui Iohannis

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close