Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Interviu cutremurător cu eroul veteran ignorat de Ziua Națională a României: „Să le fie rușine”

Sinteza zilei. Interviu cutremurător cu eroul veteran ignorat de Ziua Națională a României: „Să le fie rușine”

Sinteza zilei. Interviu cutremurător cu eroul veteran ignorat de Ziua Națională a României: „Să le fie rușine”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    05 Dec 2019   •   22:51

Veteranul de război din Vâlcea Emil Veţeleanu, în vârstă de 101 ani, a oferit primul interviu, pentru Antena 3, după umilința de 1 Decembrie.

„Ziua de 1 decembrie a fost frumoasă, dar, la urmă, m-au cam umilit cei care au trecut pe lângă mine. M-au ignorat! Nu m-au respectat, nu m-au salutat! Mă evitau! Mulți mi-au spus că am făcut greșeală că m-am dus. Nu puteam să nu mă duc la Ziua Națională a României, o zi care trebuia respectată!

Nu m-au băgat în seamă. Este vina lor pentru educația pe care o au! Nu respectă bătrânii, nu pe mine că am fost erou în Al Doilea Război Mondial!”, a spus Emil Vețeleanu.

Citiți și: Mesajul MApN după umilința suferită de veteranul Emil Vețeleanu de Ziua Națională

„Să le fie rușine! Să le fie rușine că au trecut pe lângă un om în vârstă! Mai aveam și insigne în piept că am fost veteran de război! Ce educație au primit până acum din învățământ?(...). Învățământ nu se mai face, nu se mai vorbește despre istoria României!

Istorie nu s-a mai făcut! S-au făcut facultăți particulare și s-au luat diplome pe bani, nu pe inteligență!”, a mai spus veteranul de război Emil Vețeleanu, joi, într-un interviu acordat pentru Antena 3.

Foto: MApN/Facebook

Citiți și:

Mihai Gâdea: Aceste imagini m-au impresionat până la lacrimi

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea Sinteza Zilei
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close