Antena 3 CNN Actualitate Filmul dublei crime de la Onești. Reconstituirea intervenției ratate

Filmul dublei crime de la Onești. Reconstituirea intervenției ratate

Antena 3 a refăcut minut cu minut filmul ororilor de la Onești. Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, întreaga operațiune. De la primul apel la 112, până la momentul în care criminalul de 68 de ani a clacat și i-a înjunghiat pe cei doi electricieni. Se pare că agresorul a recurs la acest gest șocant în momentul în care unul dintre bărbații sechestrați a încercat să îl lovească pentru a se elibera.

Filmul dublei crime de la Onești. Reconstituirea intervenției ratate
de Laura Dinu    |    03 Mar 2021   •   08:06

11:47. Gheorghe Moroșan sună la 112, spune că are un litigiu și amenință cu un cuțit. Apelul nu a fost redirecționat către poliție. 

11:52. Doi polițiști ajung la fața locului și confirmă amenințarea. 

11:55. Se dispune constituirea grupului operativ. 17 polițiști din cadrul SIC și SOP, un negociator și o echipă SAS (10 polițiști)

12:00. Este informat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești. 

12:30. Procurorul ajunge la fața locului. 

14:01. Poliția cere sprijin de la ISU jud. Bacăuo autoscară și un echipaj medical).

14:38. Criminalul sună la 112, spune că are doi oameni legați în casă pe care vrea să îi omoare în cazul în care nu i se va restitui actul de proprietate al apartamentului sau suma de 300.000 de euro, bani cu care ar fi renovat apartamentul. Criminalul spune că este ultima oară când avertizează, iar dacă aude vreo mișcare suspectă la ușă va omorî cele două persoane. Operatorul 112 îi cere să vorbească cu unul dintre electricieni. Electricianul îi spune operatorului că este sechestrat și că a fost amenințat că va fi omorât dacă se va auzi vreo mișcare pe stradă sau la ușă. Criminalul nu este calm, are o atitudine necooperantă. Apelul a durat 5 minute și 41 secunde. 

14:48. La fața locului ajunge comandantul Detașamentului de Pompieri cu o autospecială de primă intervenție. Cere o autospecială de stingere cu apă și spumă. 

14.58. La fața locului ajunge autospeciala de stingere cu apă și spumă.

14:48-15:43. Adjunctul poliției încearcă să convingă criminalul că îi va pune la dispoziție hotărârea definitivă a instanței. 

16:39. Criminalul sună din nou la 112. Spune clar că nu are nevoie de poliție, vrea să i se facă legătura cu ministrul Justiției și ministrul de Interne. 

14:48-15:43. S-a luat legătura la telefon cu soția criminalului. Soția spune că își susține soțul. 

16:39. Apelul a durat 12 minute și 45 de secunde. Operatorul 112 a încercat să obțină informații și să calmeze criminalul. Apelul a fost încheiat brusc de către criminal, acesta fiind nemulțumit de orice soluție propusă. 

16:55. Echipa SAS intră în locuință. Se trag 8 focuri de armă, 4 cu muniție neletală și 4 cu muniție letală. S-a intervenit abia după ce s-au auzit zgomote în interiorul apartamentului. Unul dintre muncitori ar fi încercat să scape, dar a fost atacat de criminal. 

17:06. Muncitorul de 36 de ani a fost preluat de ambulanță și dus la spital. La 18:05 a fost declarat decesul. 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei crima Onesti
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close