Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Noi secrete murdare ale statului paralel. Discuția secretă dintre Onea și denunțătoarea cu trei identități diferite

Sinteza zilei. Noi secrete murdare ale statului paralel. Discuția secretă dintre Onea și denunțătoarea cu trei identități diferite

Sinteza zilei. Noi secrete murdare ale statului paralel. Discuția secretă dintre Onea și denunțătoarea cu trei identități diferite
Sursa foto: foto: captura Antena 3
20 Ian 2019   •   21:28

Noi secrete murdare ale statului paralel ies la iveală.

Statul paralel s-a folosit de orice mijloace pentru a-și atinge scopul, inclusiv de denunțători care aveau mai multe identități. Este și cazul Irinei Socol.

sursa: captura Antena 3/ Sinteza Zilei

"În primăvara lui 2018 ați aflat de la Sinteza Zilei, de la Antena 3, că acolo erau, de foarte multe ori, aceeași persoană cu trei identități diferite: era denunțător cu identitatea sa obișnuită, era martor cu identitate protejată și încă o dată martor cu o altă identitate protejată pentru că judecătorul să creadă că, de fapt, pe lângă denunțător mai sunt încă două persoane care confirmă denunțul, de fapt, al aceleiași persoane", a explicat Mihai Gâdea.

Irina Socol a dat nu mai puțin de cinci declarații în dosarul Anei-Maria Pătru: un denunț, o declarație sub numele Denisa Mocanu și încă una sau două declarații sub numele Constantin Marius Vrânceanu.

Irina Socol era atât de apropiată de Lucian Onea încât i-a trimis un email în care cerea să fie luate măsuri față de judecătorul care judeca dosarul fostei șefe AEP Ana Maria Pătru.

Socol s-a plâns procurorului Lucian Onea că a fost desecretizată identitatea de martor protejat din dosar, lucru care a arătat că procurorii au folosit-o pe Irina Socol întrucât a fost audiată sub trei identități.

Ana Maria Pătru a povestit, în urmă cu ceva timp la "Sinteza Zilei", cum a încercat Socol, care avea aparatură de înregistrare audio asupra sa, să o provoace să spună ceva compromițător.

"Irina Socol încearcă să mă provoace, ea fiind prietena mea, știa foarte bine că eu nu făcusem absolut nimic și că ea nu ceruse niciodată ceva vizavi de instituția pe care eu o conduceam", a povestit Pătru.

În mesajul trimis de Irina Socol procurorului Lucian Onea, denunțătoarea era preocupată de faptul că judecătorii au aflat că a dat declarații sub mai multe identități și se plângea că procurorii nu i-au specificat înainte că în timpul judecății în instanță judecătorul poate dispune încetarea formelor de protecție.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close