Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Oamenii din spatele bătăliei din justiție

Sinteza zilei. Oamenii din spatele bătăliei din justiție

Jocuri de culise în Consiliul Superior al Magistraturii.

Sinteza zilei. Oamenii din spatele bătăliei din justiție
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    12 Feb 2020   •   22:43

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marţi, numirea Gabrielei Scutea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi numirea Giorgianei Elena Hosu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Cele două, propuse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru aceste funcţii, au susţinut, marţi, interviul la CSM.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat pozitiv, tot marţi, numirea lui Crin Nicu Bologa în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ.

Au fost jocuri de culise în Consiliul Superior al Magistraturii

Atunci când rețelele de propagandă din presă sunt coordonate de magistrați, oameni din servicii, asociații obscure sau oameni de afaceri, la conducerea marilor parchete din România ajunge doar cine trebuie, scrie gandul.info.

Sunt legături bolnăvicioase între magistrați, jurnaliști, ofițeri de informații, oameni de afaceri, politicieni, toți conlucrând în secret pentru a împinge la vârful instituțiilor din Ministerul Public oamenii doriți de sistem.

Cine sunt oamenii din spatele bătăliei din justiție?

Doi procurori cu legături surprinzătoare se luptă pentru a-și numi Procurorul General al României, transmite gândul.info.

Avizul negativ, deși consultativ, este, de departe, unul lipsit de legitimitate, pentru că ar avea o motivație halucinantă: ambiția procurorului Horațiu Radu, adjunct la Parchetul General, de a deveni el însuși Procuror General al României. 

Horațiu Radu (adjunct al Procurorului General al României, delegat de CSM) a fost ajutat în demersul său de Nicolae Solomon (membru CSM) și Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct al Parchetului Militar.

Cei trei procurori s-au poziționat (chiar și public) împotriva Gabrielei Scutea, totul pentru ca CSM să fie convins să dea aviz negativ candidatei Scutea.

Ancheta făcută de gandul.info a fost prezentată de Mihai Gâdea, miercuri seară, la „Sinteza Zilei”.

Aflați mai multe detalii urmărind materialul video de mai jos!

Jocuri de culise în Consiliul Superior al Magistraturii. Investigație de proporție

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close