Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Pensie de 268 milioane lei? 50% creştere salarială pentru profesori?

Sinteza Zilei: Pensie de 268 milioane lei? 50% creştere salarială pentru profesori?

Sinteza Zilei: Pensie de 268 milioane lei? 50% creştere salarială pentru profesori?
30 Sep 2008   •   22:12

?Nu stiam de această pensie şi-mi ridcă nişte semne de întrebare, nu se poate să existe un asmenea decalaj. Am să verific. Dacă media este de 3120 de lei la magistraţi nu ştiu de unde ar putea să vină aşa o pensie mare?, a declarat Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii. Subiectul abordat marţi seară în cadrul emisiunii Sinteza Zilei a fost bazat pe un articol din Jurnalul Naţional. Protagonistul acestuia este un magistrat de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, şef de penitenciar, care a primit o pensie de 268 de milioane de lei vechi, adică mai mult de 7.400 de euro pe lună.

În altă ordine de idei, analistul economic Ilie Şerbănescu, invitat la Sinteza Zilei a declarat că are ?frisoane?, ca pensionar, deoarece nu ştie dacă va mai primi pensia. Potrivit lui Ilie Şerbănescu ?se poate face o lege care să crească pensiile dar nu o lege care să crească punctul de pensie, pentru că e o chestiune imposibilă matematic - România are 5 milioane de pensionari şi tot atâţia salariaţi, nu poţi să dai mai mult?.

?Mi se pare că e o chestie de Science Fiction toată treaba asta. O să găsiţi bani luând de la bugetul de stat, iar rezultatul va fi acelaşi, nu se va construi nimic în infrastructură, aşa cum s-au făcut toate majorările de până acum?, apreciază analistul economic Ilie Şerbănescu. Acesta este de părere că din cauza acestor majorări ?am rămas fără investiţii publice, nu avem niciun fel de infrastructură, rutieră, feroviară, nu s-a construit niciun stadion, o sală de spectacole sau o şcoală. Nicăieri în Europa nu există atâţia pensionari cu atâţia contributori?.

?Nu cred că nenorocirea acestei ţări constă în mărirea amărâtelor de pensii din sistemul public, nu cred că economia o să cadă din cauza acestei măriri de pensii?, a declarat la rândul ei Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii, încercând să răspundă la argumentele prezentate de analistul Ilie Şerbănescu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ilie serbanescu Sinteza Zilei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close